How att ta itu med en problem spelare som också är ett problem DM

3

Bär med mig, den här situationen är en röra.

Jag är relativt ny på D & D och fann nyligen en grupp att spela med. Gruppen möter en en vecka men spelar två olika spel, ett spel en vecka och ett annat spel nästa. I ett spel kan en av spelarna (låt oss säga att J) gillar att stjäla när som helst han kan vara från marknader, fängelsehålor eller partiet. I allmänhet tenderar han att agera som en kuk, med ganska missbrukande beteende mot NPC och försökte även få festen att attackera NPC för att han trodde att han kunde få mer pengar. När vi har diskuterat med honom att hans anpassning är Neutral och han agerar mer i vägen för en CE-karaktär, säger han att "Evil" är en relativ term och att han agerar som hans karaktär skulle.

Jag har läst lite om att läsa och tänka på ämnet och jag tycker att det skulle vara en bra idé att diskutera detta med DM: det här är jag där jag går in i en ganska klibbig wicket: J är också DMs vårt andra spel. J tenderar att manipulera festen, tycker om att hålla med information så att festen går vilse, gör nästan alla tärningsrullar svåra, och till och med sätter festen i nära konstant strid. Jag har frågat de andra spelarna om detta men de verkar inte riktigt märka.

Jag är förlorad på vad jag ska göra här, är det ett bra sätt att ta itu med J: s beteende i det första spelet som inte skulle medföra sin vrede i andra? Jag vet att det är en svår fråga att svara eftersom det inte finns något sätt att veta resultatet, men nu behöver jag alla de råd jag kan få.

    
uppsättning H.M. 04.02.2018 14:10

2 svar

5

Här är hur konflikter vanligtvis löses i D & D:

  • DM har befogenhet att berätta verkligheten. De kan utfärda husregler om de befintliga reglerna inte är till deras smak. De kan göra vad de vill ha om de tycker att det kommer att göra spelet roligare. Om det behövs kan de be spelare att lämna sitt spel.
  • Spelarna kan välja att stanna kvar i spelet eller att lämna spelet.

Om du inte har kul i ett spel, är det första samtalet att samtala och se till att folk förstår hur du känner.

Om det inte hjälper, är det enda du kan göra att stanna i spelet eller lämna spelet.

I din speciella grupp låter det som om det sker två matcher parallellt. Om du njuter av ett spel men inte det andra, låter det som om din lösning borde vara för att dyka upp för det enda spelet du njuter av.

Naturligtvis beror mycket på din grupp: bestämmer de vem som kommer att vara DM på förhand? Finns det ett schema där alla förväntas dyka upp varje vecka, eller är det mer informellt? Du kan kanske undvika konfrontation genom att bara dyka upp när du vet att det blir DM du gillar, eller du kanske behöver samtala med gruppen och se om de låter dig spela i bara ett spel.

Även i spelet du gillar, låter det som om du inte gillar att spela med någon av de andra spelarna. Det låter som om du redan har haft en konversation om det, så igen är ditt val att stanna i spelet eller att lämna spelet.

Tyvärr, om "frågar artigt" inte fungerar, finns det ingen trollstav som gör att folk spelar efter de regler du föredrar. Att lämna är det enda som fungerar.

Lycka till med det.

    
svaret ges 04.02.2018 23:28
2

DM har det sista säget, så det gäller det andra spelet, så länge de andra spelarna inte har problem, så har du verkligen inte möjlighet att ändra saker.

Vad som händer i ditt spel är en separat fråga, och spelaren / DM kan välja att motsätta sig dig som en följd av vad du än gör för att bekämpa hans "min killar" -syndrom. Du kan inte hindra det från att hända. Kom bara till fred med det. Om du inte har kul när han kör, var bara inte där, eller bara vet att det är ett faktum att vara en spelare när han DM.

Mitt råd skulle vara att du som DM i ditt spel ska ta kontroll. Oroa dig inte för det andra spelet. Du vet det gamla ordstävet: "Gud ger mig lugnet att acceptera de saker jag inte kan ändra, modet att förändra de saker jag kan och visdomen att känna skillnaden." Gör i grund och botten vad du behöver göra i ditt spel, med vetskapen om att du nästan inte har något att säga om vad han gör i sitt spel.

Konsekvenser.

Om han är en kuk, ge honom följder för det. Dessa kommer att påverka hela partiet, troligtvis, så andra vill polisera honom. Om han stjäl, så har vakterna kommit för honom. Jag vet inte vad du har för andra spelare, men om någon av dem är laglig, hjälper de inte honom.

Har NPCs vägrar att hantera festen om han inte är där, eller inte en del av sociala interaktioner. Hans beteende kommer att leda till ett dåligt rykte. Även NPC som inte har behandlat honom kanske känner till personer som känner till honom eller har en vän till en vän som har. De kanske inte säger varför de inte tillåter sin karaktär i sin butik eller i rymden, men det kan vara anledningen till det. Och om han bestämmer sig för att stjäla från den affären efter att de är stängda, kanske det blir lätt - men tillverkarnas varumärken är på många saker i medeltiden, så det kommer att finnas register. Om han försöker sälja någon av dessa saker (och är en känd tjuv), även två städer över, kanske han finner att a) affärshållare inte kommer att ta itu med honom och b) han kommer att bli arresterad.

Även en ond karaktär slutar göra dåliga saker när de inte är fördelaktiga. En neutral karaktär, även moreso.

Om han dödar vakter, som kommer att vara lägre än han är, börjar han skicka bounty hunters. I grund och botten, om han har mer problem än han är värd, börjar spelarna och deras karaktärer ompröva hur de hanterar honom.

Varning

Men se till att du varnar honom som DM. Var inte exakt den, men säg bara "Åtgärder har konsekvenser". Sedan ler och säg "Om det verkligen är vad du vill göra ..."

Har också ett samtal med honom om My Guy Syndrome ... Det här är länkat i kommentarerna, men svaren här kommer att vara till stor hjälp för dig.

    
svaret ges 05.02.2018 16:35