How gör jag en gardinskena på ett böjt fackfönster lätt att använda?

2

Vi har ett karmfönster med en krökt gardinskena som går runt bukten. För närvarande är det väldigt svårt att dra i gardinen längs skenan, eftersom gardinkrokarna får stack ofta på kurvan.

Lösningar tack ... (Med eller utan byte av skena)

    
uppsättning Walker 18.12.2010 09:27

2 svar

2

Om du med "stack" menar att gardinhakarna är ute i ordning, vilket gör att gardinerna inte går ihop igen, så kan du lägga en liten skruv eller spik i toppen / fönsterkanten av varje krok (kanske två i varje krok om det är riktigt dåligt.) Eller du kan bara få större krokar. Det skulle göra det omöjligt för dem att överlappa varandra.

Om problemet är att för mycket friktion skapas genom att dra på gardinmaterialet, skulle jag föreslå att man hittade ett gardinskivsystem (eller fäster en stav till den mesta kroken på var sida om gardinen). Sådana system skulle skapa en helt horisontell kraft på gardinens krokar, i motsats till den diagonala nedåtgående kraften som skapas genom att helt enkelt dra på gardinmaterialet, vilket kommer att skapa friktion mellan krokarna och skenan. Eller om skenan och krokarna är metall, kan du helt enkelt försöka olja dem för att minska friktionen.

Om problemet är något annat än krokarna överlappar varandra och blir oskiljaktiga, var god och förklara problemet ... kanske en bild skulle vara i ordning!

    
svaret ges 18.12.2010 09:34
2

Spraya spåret med - helst - silikonspray eller möbelpolish. Damm byggs upp över tiden och spåret inte långt löper smidigt. Om detta inte fungerar är spåret troligen skadat; Det kan eventuellt fixas men det beror på vilken typ av spår och om delar är tillgängliga om det är en gammal. Försök med sprutan först. Kontrollera sedan om några skruvar på framarmarna behöver dra åt.

    
svaret ges 28.07.2013 14:07