För en standardvisumvisum, vilken dokumentation kan jag skicka som bevis på boende om jag vistas hos en väns hus?

2

Min vän, en brittisk medborgare, äger huset vilket innebär att han inte hyr. Men när jag läste besökaren: Stöddokumentguiden på sidan 8 av 8 ( länk ), inser jag att rådsskatt och räkningar också finns på listan över dokument som vi inte borde ge om inte annat begärs. Jag planerar att bifoga sitt kontoutdrag som innehåller adressen till det hus som skrivits på det.

Men vilket dokument behöver jag visa för att bevisa boende?

I en annan anteckning hittade jag detta dokument ( länk ) och på läsning sida 3 av 4 under boende detaljer, innehåller det kommunens skatt och räkningar som nödvändiga dokument.

Hur verkar det motsäga eller missar jag att läsa något?

Formen kan vara gammal eller föråldrad, men jag vill bara bekräfta och vara på den säkra sidan.

Om jag inkluderar min väns kontoutdrag med adress skrivet på det, vad mer ska jag inkludera för att visa bevis på adress eller boende?

Även om frågan Har du besparingar, egendom eller annan inkomst, till exempel från aktier och aktier?
När det gäller besparingar, om jag bara har ett löpande konto som jag använder för den dagliga personalen, men det finns givetvis tillräckliga medel för allt - både brittisk resa och tillbaka och allt.

Är min bankbalans besparingsbeloppet eller vill de se ett riktigt sparar bankkonto där du huvudsakligen bara deponerar och deponerar?

Det verkar som om några av dessa frågor är öppna för mer än en tolkning.

    
uppsättning Allan 18.06.2016 13:13

2 svar

2

Du har dina kablar korsade ...

Du misstänker att det finns en motsättning mellan två dokument du hittat på nätet. Det första dokumentet riktar sig till besökare, och det andra är inriktat på att människor gifter sig och kommer till Storbritannien för att leva med sin make. Olika topologi, olika tillämpningar, olika allt. Det är bra att läsa vägledningen, och det som gäller för dig är Visitor Supporting Documents .

On overall, If I include my friend's bank statement- with address written on it, what more should i include to show proof of address or accommodation?

Du bör inkludera dina vänner attester att han kommer att träffas på flygplatsen och vara närvarande i Storbritannien under ditt hela besök tillsammans med en certifierad kopia av hans husgift. Som "bästa praxis" bör du också ta med en kopia av portens sida av hans pass.

Also regarding the question Do you have savings, property or other income, for example, from stocks and shares?

Baserat på vad du skrev: att du har ett enda löpande konto och inget annat ekonomiskt reserverat, skulle du svara nej på den här frågan. Det finns inget krav på att en person har besparingar eller egendom, men de behöver veta för att fastställa styrkan i dina band till ditt land.

It seems to me as if some of these questions are open to more than one interpretation.

Reglerna är oklara med design och avsikt. Båda sidorna av staketet (det vill säga den politiska sidan och förespråksidan) är överens om att det är bättre på det sättet.

Obs! Frågor om äktenskapsvisum hanteras på Expats .

    
svaret ges 18.06.2016 14:30
0

Du behöver förmodligen ett brev eller en anteckning från din vän som anger att han är villig att ta emot dig - ett kontoutdrag är inget bevis på att han tar emot dig.

Brevet måste innehålla sin information (data som visar att han lagligen bor i Storbritannien); bekräftar att han är villig att ta emot dig för datumen för din resa; bekräftelse av äganderätten till fastigheten.

Dessutom skulle jag personligen också ange hans relation med dig - till exempel är han en vän eller ex-kollega / klasskamrat. Detta beror på att om du besöker en familjrelaterad, kräver det olika former av granskning av tjänstemännen.

Ditt nuvarande konto är inte sparkonto. Vad menas här är att du har ett annat separat konto från ditt nuvarande konto där du får din lön / ersättning / inkomst som kan utgöra en form av inkomst eller medel som är tillgängliga för dig.

I ditt fall skulle du säga Nej eftersom du bara har ett konto.

    
svaret ges 18.06.2016 13:26