Vad händer när en simning skapar sig benägen?

35

Min paladin har kallat en jättestor havshäst som hans stjärna. Den jätte havshästen har funktionen Charge , som gör att den kan knocka varelser benägna när den rör sig 20 fot eller mer.

Att havet häst är främst en vatten varelse, kommer de flesta av dess laddningsmål att simma. Så vad händer med en varelse som är knackad benägen vid simning? Finns det ett sådant villkor? Om inget händer, beror det på att varför de skulle inkludera den benäknade bestämmelsen alls, eftersom Laddning inte är ett fördefinierat attribut och istället detaljerat i detalj under havshästens statblock.

    
uppsättning Premier Bromanov 04.12.2017 18:18

3 svar

56

Det finns inga specifika regler för vad som händer om det slås benäget vid simning, därför, ur rent mekanisk synvinkel, måste vi anta att den allmänna regeln gäller.

Från PHB 292 ...

  • A prone creature's only movement option is to crawl, unless it stands up and thereby ends the condition. (Note: Crawling costs 2 feet of movement per foot moved. Standing up costs half your speed. See PHB 191)

  • The creature has disadvantage on attack rolls

  • An attack roll against the creature has advantage if the attacker is within 5 feet of the creature. Otherwise, the attack roll has disadvantage

Så, hur man förklarar detta när det gäller att vara under vattnet?

Det här är vad jag har gjort i mina spel med två olika parter, och det har fungerat utan klagomål från mina spelare.

Så, vad skulle ungefär motsvara "Prone" i vattnet? Slog av balans, eller knackade på något som en tumble. (I det här fallet fick du bara springa över av en stor fisk ... om du blir rammad med våld som normalt skulle skölja dig över medan du simmer, du tumlar istället)

Du kommer att få en hårdare tid att flytta på det sätt du vill, om du inte gör något för att stabilisera dig själv.

Så, du kan "Crawl" genom vattnet i den meningen att du fortfarande kan göra något förväg medan du tumlar, men inte så fort som du normalt kan simma. Om du spenderar hälften av din rörelse stabiliserar du dig själv ("Stand Up") och går tillbaka till normal simning.

Du har nackdel med attackvalsar, eftersom du igen är snäll och smäller i vattnet.

Människor som är nära dig har fördelen att slå dig, för att du inte kan försvara dig själv så här ... men människor i sortimentet kommer att ha nackdel att slå dig, för att du tumlar / flailing runt, inte presenterar en konsekvent profil.

Det här gör inte perfekt förnuft från en fysikbaserad ståndpunkt (vätskebeständighet skulle arrestera din tumble, givet tid ... och du skulle drifta positionen som du tumlade), men D & D är inte en fysik simulator.

    
svaret ges 04.12.2017 19:22
25

Samma sak som alla andra benägna varelser

Officiellt beslut

Jeremy Crawford har bekräftat det svar som följer som en korrekt tolkning:

If you're knocked prone underwater, you're subjected to the effects of the prone condition as normal. One way to visualize it is that you're floundering.

Det finns inga villkor / regler / begränsningar i spelet om när en varelse kan vara benägen. Så när en speleffekt säger att en varelse är knackad benägen följer de samma regler som alla andra benägna varelser.

Effekterna av att vara benägna är:

  • A prone creature's only movement option is to crawl, unless it stands up and thereby ends the condition.
  • The creature has disadvantage on attack rolls.
  • An attack roll against the creature has advantage if the attacker is within 5 feet of the creature. Otherwise, the attack roll has
    disadvantage.

För att krossa vår förståelse för att vara benägen under vattnet, men vi bör titta på några användbara saker:

Prone betyder inte nödvändigtvis platt på marken

Jag anser att det är viktigt att notera att benägen är ett villkor i spelet, men inte nödvändigtvis alltid en fysisk beskrivning av den drabbade varelsens fysiska tillstånd. Det främsta syftet med villkoret är att beskriva de mekaniska effekterna på karaktären. Således benägna kan innebära olika saker under olika omständigheter.

Jag kan inte hitta något som uttryckligen adresserar detta, men vi kan lära oss av ett exempel som behandlas: att vara benägen vid flygning.

Prone villkor finns också för flygande varelser

För det första kan en flygande varelse slås benägen:

If a flying creature is knocked prone... (PHB)

Det gör så lite eller mindre mindre meningsfullt än att en simning var knockad benägen i ordet sunt förnuft. Ändå är det uttryckligt möjligt och skulle medföra samma mekaniska effekter som någon annan varelse är benägen (med den ytterligare nackdelen att även nu faller men det är specifikt för flygande varelser).

För det andra, enligt en valfri regel:

...it can halt the fall on its turn by spending half its flying speed to counter the prone condition (as if it were standing up in midair) (XGtE) (emphasis mine)

Det faktum att det står "som om det stod upp säger mig att spelet erkänner att benägen inte bokstavligen beskriver det fysiska tillståndet att ligga platt (vilket vi talade om ovan skulle vara löjligt om inte omöjligt Ange för en flygande / fallande varelse att vara i). Således är detta en mekanisk effekt mer än en beskrivare av karaktärens fysiska tillstånd.

Simma varelser ska gälla benägen på samma sätt som alla andra varelser

Detta gäller lika bra för tanken på badande varelser. Som sådan ser jag ingen anledning varför benägen skulle vara annorlunda för simma varelser som det är för flygande varelser eller varelser på marken, även om det inte gör något förnuft fysiskt.

Beskrivande undervattensbenägen fiktion

Om jag DMing en situation där en simning var knockad benägen, skulle jag kunna beskriva den för karaktären, eftersom varelsen slås över till en obekväm axel i kroppen och måste kämpa för att rätta sig för att fungera normalt.

    
svaret ges 04.12.2017 19:17
1

Jeremy Crawford har klargjort hans förtydligande:

Being underwater doesn't stop you from being knocked over. Hovering also doesn't stop you from being knocked over, but hovering does stop you from falling when you're knocked over in the air.

och ytterligare klargör förtydligandet :

You can almost always be knocked prone. About the only time it's physically impossible for you to be knocked prone is when you're affixed to something that keeps you upright.

Således är svaret nedan fel.

Det finns fall där ett varelse inte kan knackas benäget

Jeremy Crawford har skrivit en förtydligande:

Q: If a creature is swimming, hovering or is otherwise unable to fall (e.g. chained to a wall), does knocking them prone actually inflict the prone condition?

A: If it's physically impossible for you to be prone, you're not subject to the prone condition.

Jeremy Crawford innebär att med den allmänna gemensamma definitionen av benägen är det som är tänkt här: "Ligga platt, speciellt ansikte nedåt".

Ett mycket övertygande argument skulle kunna göras att när det svungas skulle uppflyttning och andra faktorer förhindra att en fysiskt utsatt. Men jag tror att i slutändan skulle DM behöva bestämma utifrån de specifika förhållandena som är den rätta tolkningen vid den tiden.

    
svaret ges 02.02.2018 17:06