Addering separat kabel för att konvertera 6-2 kabel till 6-3 kabeldragning

1

Jag har en installerad men inte ansluten 6/2 kabel (svart, vit och jordad, så här ) i mitt garage för eventuell framtida användning med en EV laddare. Jag avslutar garaget och kommer att täcka upp kabeln men är orolig att jag faktiskt behöver en 6/3 kabel istället för att stödja en 14-50 behållare. Jag föredrar 14-50 eftersom de verkar vara mer mångsidig och vanlig för EV-laddning än säg en 6-50.

Liknande frågor har frågat om existerande 6/2-kablar kan användas till ansluta till en 14-50 som är , eller hur för att köra en ny tråd parallellt . I mitt fall har jag följande ytterligare frågor:

  • Är det säkert (jag vet att det är möjligt) att ansluta en 14-50R med en 6/2-kabel och lämnar den neutrala kontakten tom?
  • Eftersom jag fortfarande har väggarna öppna, kan jag köra en separat tråd som detta via dubbarna bredvid den existerande 6/2-kabeln? Dvs. saknar jag någonting genom att inte ha den ledningen som ingår i manteln med 6/2-kabeln och inte pansar (som rekommenderas i den länkade frågan ovan)?
uppsättning nodapic 25.12.2018 17:18

4 svar

5

Kodkravet är av god anledning alla ledare måste vara i samma kabel eller ledning . Jag är inte säker på om den här vägen kommer att leda och fylla gammal kabel och ny ledning i ledningen skulle räcka, det skulle vara upp till den lokala inspektören. Ledningen måste vara ganska stor eftersom det skulle vara en mardröm att dra, och eftersom den platta 6-2-kabeln blir behandlad samma som en rund tråd med sin största dimension. Med 2 "ledningar" i ledningen kan "ledningar" endast ta upp 31% av ledningstvärsnittet. En saksledning skulle vara väldigt bra för att låta enkelt lägga till och byta upp, extra användbart om du mudder upp väggarna! Metallrör får betjäna som jordtråden.

Men jag skulle återkoppla med 6-3 istället för att riskera att inspektören redflag det och måste byta ut gips för att fixa det.

Det finns ingen anledning att riva 6-2 ut ur väggen, om du inte har en annan plats att använda den (inte utomhus, sinne). Bara ta med den i en 120mm (4-11 / 16 ") korsningslåda ($ 2,50 vid elförsörjning, $ 5 i storbox) och kåpa av den i båda ändar. Den kan användas senare för svetsare, eller EV laddare vars märkning / instruktioner tillåter användning av en 6-20, 6-30 eller 6-50-anslutning .

Du har detta . Du behövde detta . Notera hur många lattés det finns i prisskillnaden. Jag gillar att använda frappucino (eller pizzor) som kostnadsbesparande enheter i fall som här. Detta fall är en glitch, på min skärm visar det en $ 0,02 skillnad och jag misstänker att normal prissättning skulle sätta den på 30%.

Jag hittar oerfarenhet + besparingar som söker = den här typen av fel . Mycket. Innan du förseglar väggarna (varför gör det alls? Det är ett garage ) Jag föreslår att du letar efter var annat det här kunde ha gjorts.

I båda exemplen du länkade har du lyftts ur sammanhanget.

  • Fallet "retrofitting a wire", två saker fel där: först gäller det bara markerade -kablar, vilket är ett annat fall eftersom de inte är ledare ; skäl endast bära ström under nödsituationer. Och för det andra gäller det gammalt arbete som var grandfathered eftersom det var lagligt när det installerades . Vissa tror att grandfathering är amnesti för kodbrott. Det är inte.
  • I neutralless 14-50 talade det fallet om plug , inte sockeln. Det gör hela skillnaden i världen. Stickkontakten är fri att bara ta de ledare som behövs, men uttaget måste erbjuda alla ledare som dess design innebär. Ett neutralless 14-x-uttag kan faktiskt orsaka ett dödligt problem om du ansluter en apparat som tidigare var ansluten till NEMA 10.
svaret ges 25.12.2018 19:41
3

Säker att köra en kabel utan neutralt? Säker. Om du har en enhet som inte använder en neutral så är det helt bra.

OK för att köra en neutral separat från hots? Nej. Andra kan citera NEC, men i huvudsak är att ledningarna ska alla vara separata ledningar ihop i en ledning eller använd a / 3-kabel. Det finns två problem som jag förstår det:

  • Se till att allt som faktiskt använder en neutral använder alltid korrekt neutral.
  • Kablarna avbryter varandra varandra magnetfält. När de körs separat (även några inches från varandra) så händer det inte och kan över lång tid orsaka problem.

Observera att en neutral separat (dålig!) är väldigt annorlunda än att köra en mark separat (bra!). Det finns ett antal anledningar till varför eftermonteringen ofta är en bra idé (dock troligen inte tillåtet i det här fallet, till exempel eftersom det är en ny -installation) och eftersom en jordtråd normalt inte bär någon ström, bekymmerna om magnetfält, uppvärmning etc. är inte samma som med en neutral ledning. Av relaterade skäl kan en mark ofta mindre än den associerade hot & neutrala ledningar.

Det finns en annan fördel att köra neutralen (korrekt) nu. Det ger dig möjlighet att installera en delpanel . Du kan sedan ansluta din EV-laddare till underpanelen och även ytterligare behållare, belysning etc.

    
svaret ges 25.12.2018 17:39
1

Eftersom det är svårt att förutsäga framtida krav, och eftersom du har väggarna öppna ändå, riva ut kabeln och installera ledningen (flex plastmaterial är lätt att installera i de flesta situationer).

Dra sedan de enskilda ledningarna du behöver. Om någonsin krav ändras kan nya ledningar dras.

Och om du inte behöver ledningarna, kan du bara installera ledningen nu och spara de faktiska ledningarna för senare.

(Faktum är att installera en kanal eller två som den här inte är en dålig idé, även om du inte har någon förväntad användning för det just nu. Om du behöver det i framtiden kommer det att finnas där.)

    
svaret ges 25.12.2018 22:17
0

Den ledningen måste vi skyddas i en ledning. Placera så alla 4 i ledningen och en slipsfolie i panelen som identifierar den som en del av kretsen (4- 2 ojordade (hots), 1 jordad (neutral), 1 jordledare (EGC).

    
svaret ges 25.12.2018 17:44