Möjlig att resa till ett lugnt ställe?

9

Antag att du vill ta en semester på flera månader från bullret från staden, finns städer, städer, länder även med lagar som verkställs för att hålla tuffa? (dvs ingen konstruktion, ingen hög musik, ingen tomgång på fordon.)

Många platser främjar "lugn och ro" men har någon skrivit in i stadens stadgar?

En Google-sökning kommer upp tomt.

    
uppsättning Code Whisperer 24.03.2017 16:51

6 svar

13

Tre saker är oundvikliga: Död, skatter och ljud .

Det sägs att det verkligen finns tystnad och vissa platser är nästan tysta. Förmodligen är en av de tystaste platsen öknen. Camping i öknen ger avstånd från byggandet och det finns lite ljud av naturen.

Fjärran öar är också ett utmärkt val. För närvarande är jag i La Digue som tyvärr har mindre än 10 fordon på ön. Det finns inte heller mycket djurliv, så jag är ganska mycket här inget större delen av dagen och natten förutom andra turister som pratar på stranden eller i restauranger. Även då blir det aldrig högt här. Det finns gott om bilfria öar runt om i världen som kan ge en väldigt lugn miljö, speciellt torkade som vanligtvis har mindre djurliv.

En djungel- eller molnskogshytt blir ganska tyst från mänskliga ljud, men vildmarken lever i natt. Jag har haft flera vistelser i Amazonas och flera djungler i Centralamerika, och jag kan säga att det finns gott om ljud på natten när man försöker sova. Med undantag för gule apor i Guatemala hjälpte en bra uppsättning öronproppar mycket.

För städer varierar det verkligen, men jag hade stor glädje att spendera tid i fotgängarstäder i Kroatien. Dubrovnik, Korcula, Split och Zadar har alla fotgängarecentra som är mycket tystare än typiska städer. Så mycket att när jag kom till Zagreb tog det mig ett tag att märka varför det var mycket bullrare där: motorfordon. Även de historiska tantarna har väldigt lite konstruktion på gång eftersom byggnaderna redan är tätt packade och hålls för historiskt värde. Var noga med att inte välja hotell nära ett diskotek, en bar eller liknande, eftersom det kan skapa en racket som når några byggnader.

    
svaret ges 24.03.2017 18:02
7

Du skulle göra värre än att resa till någonstans som Green Bank, West Virginia, som ligger mitt i National Radio Quiet Zone, där elektromagnetiska utsläpp är kraftigt .

Det betyder färre bilar, praktiskt taget inga mobiltelefoner, ingen konstruktion, ingen hög musik (högtalare blöder EM dåligt) etc etc. Medan det är en Radio tystzon, motsvarar detta många saker som gör hörbart ljud, följaktligen mitt förslag.

länk

    
svaret ges 24.03.2017 18:22
2

Många städer har lagar om ljudnivåer, men din definition av tyst är förmodligen mycket mer restriktiv än vad som kommer att skrivas i lag.

Det finns många områden i världen som har förbjudna fordon (typiskt är elektriska fordon tillåtna) och det finns ofta en överlappning mellan "sömnig, rustik stad" och dessa bilfria zoner. Medan det inte är en garanti för tyst kan det vara en start. Prova att kolla listan på Wikipedia .

    
svaret ges 24.03.2017 16:59
2

Med tanke på USA, mest, kanske alla, kommuner har buller eller generella överordnade förordningar, men jag skulle inte lita på detta som någon form av garanti eller till och med förväntan. Det kommer alltid att finnas undantag, speciellt under dagen för normala aktiviteter som byggnad eller sociala evenemang.

Den fysiska platsen kommer att vara mycket större bestämningsfaktor, särskilt den relativa avlägsenheten hos destinationen.

Jag har funderat på sådana semester före och fokuserat på platsen för "stuga i skogen".

    
svaret ges 24.03.2017 17:09
2

Death Valley. Den här annonsen säger bokstavligen "Tyst du kan känna på din hud".

    
svaret ges 24.03.2017 23:17
0

Helt norr!

Nord / Sydpolen, Grenland, Island, Alaska. Fred och tyst garanterat.

    
svaret ges 24.03.2017 20:40