How ska man sätta DC i Roll For Shoes? Använder jag aktiv eller passiv motstånd? [duplicera]

3

Jag har ännu inte spelat RfS, för det mesta för att jag är oroad över svårigheter .. hur vet jag om den dörrens lockpicking DC av 5 är för mycket eller för liten? Ska jag använda en passiv eller aktiv opposition?

Jag är väldigt förvirrad om hur jag ska sätta DC i ett microsystem så här

Redigera: Jag tycker inte att det här är en dubblett eftersom jag talar om passiv opposition också, inte bara "hur många tärningar rullar jag", utan snarare "Är en förutbestämd X DC för mycket" också

    
uppsättning Alex Mitan 01.06.2015 12:23

1 svar

5

Roll for Shoes har inte ett begrepp "DC" eller "passiv motstånd" om du inte uppfinnar en. Reglerna levererar bara den aktiva variationen av opposition: rullande tärningar!

När en spelare vill försöka något och GM vill motsätta sig, rullar GM också . Om spelaren slår GM-rollen, vad de vill hända händer. Hur många tärningar spelar GM-rollen när de utmanar spelarna? kommer att vägleda dig som GM när du tränar hur många tärningar att rulla.

Om du är orolig över att spela på grund av det här kan du kanske tänka på det. Detta är ett system där du förmodligen lär dig bäst genom att inte studera eller tänka på. (Det finns bara 7 punktpunkter i reglerna att överväga, hur som helst.) RFS är ett system byggt för att ha ljuvlig kul och det sätter upp saker för att människor ska vinna regelbundet. Om du ställer för låg eller för hög opposition och gör saker för lätt är något du kan korrigera när du går.

Jag föreslår att jag håller fast vid grunderna först och ser hur de går, även om du är angelägen om att prova passiv motstånd. När du har spelat lite kan du få den erfarenhet som krävs för att faktiskt skapa ett passivt oppositionssystem du är lycklig med dig själv. På den tiden föreslår jag att du tittar på AnyDice och kör simuleringar på de genomsnittliga resultaten från 1-5d6 och se hur många tärningar det skulle ta för en viss DC att bli slagen minst hälften av tiden, eller till och med det mesta. Det är den grundläggande matematiken bakom DC-system: bestäm hur ofta du vill att människor ska lyckas på vilken nivå.

    
svaret ges 01.06.2015 13:33