Jag behöver hjälp med ett 3e-4e fusions homebrew system (specifikt fighters)

4

Jag försöker skapa ett eget RPG-system, som liknar 4e och 3e, och förhoppningsvis en glad fusion av båda.

För casting klasser finns det 4 nivåer av stavar per 10 nivåer, totalt 12 nivåer av stavar (liknande i verkan till stavningsnivåer i 3e). Jag har problem med att utveckla ett system för fighter klassen. Jag vill att han ska ha förmågor också, men jag kan inte prata / förmågor per dag fungera bra för en fighter.

Jag känner som om kämpeklassen var för trött i utgåvorna före 4e, bara att kunna göra grundläggande meleeattacker och sådant. Hur kan jag sätta upp fighterens förmågor och vilka slags krafter borde han ha? Jag övervägde ståndpunkter och några tekniker som dämpar den grundläggande meleeattacken, såsom en tryckteknik som ökar intervallet med 1.

    
uppsättning Juan A Hofmann 26.04.2013 19:44

2 svar

2

I 3.x / 4e tenderar fighters att leverera en mer konstant skadautgång än magiska användare (som fokuserar på "spikskador" eller korta kraftfulla utbrott). För att behålla denna smak bör du förmodligen försöka erbjuda förmågor som ger stabila förbättringar istället för kortsiktiga ökar.

För att ha meningsfulla taktiska val, skulle du behöva förhindra att alla förmågor är aktiva samtidigt. En +1-attack och AC är bra men erbjuder inte lika mycket val som bestämmer mellan attacken eller AC-boost.

Ställningar låter som ett bra sätt att göra detta, såväl som kanske en kampstil eller något sådant. Du kan erbjuda en rad ståndpunkter som bygger på varandra i en kedja (så att svagare makter fortfarande är värda, eftersom de möjliggör mer kraftfulla förmågor). Du bör också överväga att ha några handlingar (som en resa eller stun) som endast kan användas i vissa stilar, så kämpar kan använda "speciella attacker" som det var medan de fortfarande följer de grundläggande principerna för att ändra stans / stilar / vad som helst .

Bara mina två cp: s)

    
svaret ges 26.04.2013 20:03
1

Här är mina tankar, några av dem liknar några av de andra förslag som redan givits. Dessa är inte i någon speciell ordning men jag tycker att 2 är min favorit, men jag gillar också 3 mycket:

1) Fler mötesförmågor bör ges till kampsportar (fighters, riddare, skurkar, etc.). I stället för dagböcker ger dem 2 eller fler mötesförmåga att välja mellan ungefär lika värde om de kombineras i en kraft. Detta säkerställer att fighters kommer att ha massor av intressanta attacker att hantera under hela mötet.

2) Skapa ett system som liknar strömavbrott eller psioniska effektpunkter där kampspråk har ett visst antal poäng att spendera på åtgärder som kan användas efter ett slag. Till exempel, Essentials kampsportklasser alla har power strejk möter makt istället för dagböcker. Jag tror att strömavbrott är i själva verket väldigt tråkigt, men många alternativ för strömavbrott om du spenderar prestationer på dem (det vill säga ett avfall i de flesta byggnader på grund av att de tränger ut andra mer användbara saker om de tas) kan du använda din power strejk för att göra alla möjliga extra manövrar och attacker på en träff. Exempelvis kan Heavy Blade Power Strike (FEAT) du spendera en strömavbrott när du slår en fiende att rulla din kraftsträngskada dö (1w) mot en annan fiende intill (liknande hur klyv brukar fungera före 4e).

För att förbättra detta har en lista över manövrer som fighters kan preforma efter en framgångsrik attack genom att spendera en poäng. De kan använda dem så mycket som de vill utan någon annan gräns än antalet poäng som finns tillgängliga och de behöver framgångsrikt landa en attack först.

3) Skapa en grupp av mindre aktiviteter för att krigare ska använda , eftersom detta skulle ge mer hjälp till kampsportklasserna och hjälpa till att skilja dem från de magiska klasserna. I 4e mindre åtgärdsattacker och nytta befogenheter existerar, men mestadels som dagböcker eller möten och även då har de flesta karaktärerna bara några under hela sin äventyrskarriär. Att ge krigsmakter vid mindre handlingar bidrar till att mekaniskt och smaksmässigt sätta dem ifrån magiska klasser. Fighters är handlingsmän, letar efter öppningar i sina motståndare och lämnar aldrig upp, det skulle hjälpa till att simulera det.

4) Skapa ett kombinationssystem fighters och andra kampsportklasser kan knyta attacker ihop som kampspel på spelkonsoler. En framgångsrik första träff på en attack möjliggör en uppföljningsattack. Dessa uppföljningsangrepp i kombinationsrutan kan vara helt olika attacker och de som bara kan användas efter det att de första kombinationsstarterna startats.

    
svaret ges 26.04.2013 20:22