Does Human Forms bonusräkning för varje kraft det gäller för eller bara en gång?

6

Jag är lite förvirrad över härskningen för hur mänsklig form skulle fungera när det gäller flera krafter. Om någon vill ha omänsklig tålighet, snabbhet och styrka, ger mänsklig form dem en poäng tillbaka för var och en som de inte kan använda medan de är mänskliga eller bara en gång? Jag ser problem med båda dessa

Om det returnerar poäng varje gång kan du få ett stort antal poäng tillbaka genom att bara ha alla dina krafter inte fungerar medan en människa. Detta verkar missbrukligt och inte avsett för design

Men om poängbelöningen endast räknas en gång, verkar det orättvist att det gäller andra krafter. Det skulle till exempel vara mer meningsfullt att bara säga att du inte kan använda omänsklig seghet medan en människa, men resten av krafterna är hela tiden. Det här kanske inte är tanken bakom karaktären, men känns verkligen motintetiv som en design. Jag kan inte hitta några bra exempel i boken heller.

    
uppsättning Nemenia 28.04.2018 09:36

1 svar

8

Att döma av exempel i "Vår världs belöning" räknas en gång. (Se Loup-Garou, Alphas och Hexenwolfes).

Och det är "orättvist" att ansöka om andra befogenheter från punkten "effektiv" poängutgifter. Men det är historia, inställning och utrustning som är lämplig för att använda den på så sätt.

I nuvarande böcker och inställningar är alla "Human Form" -användare var-människor. Om du kontrollerar befintliga mallar är "Human Form" ett måste för alla var typer (Were-Form och Lycanthrope). Den används inte i någon annan typ av tecken eller mallar. Om du skapar något som inte är riktigt där mall (tänk på att Jekyll / Hyde och Banner / Hulk också är klassiska var mallar) och något som bara efterliknar människa men faktiskt superhuman bör du överväga att använda "Human Guise".

    
svaret ges 28.04.2018 12:38