Can en druid Wild Shape i ett Cranium Rat och använda Telepathy?

6

En av begränsningarna att använda Wild Shape är att i de flesta djurformar kan en druid inte prata, enligt PHB:

You can’t cast spells, and your ability to speak or take any action that requires hands is limited to the capabilities of your beast form. (my emphasis)

En av de viktigaste fördelarna med Wild Shape skådar framåt för festen, och det visar sig att Cranium Rat (från Volo's Guide to Monsters) är idealiskt för detta :

  • Råttor är vanliga varelser i många städer eller fängelsehålor, och är därför mindre benägna att skapa misstankar, även om de upptäcktes.
  • Darkvision är en fördel på mörka platser.
  • Ingen extra Stealth bonus, men +2 från DEX är fortfarande en bonus.
  • Telepathic Shroud gör den immun mot känslosensor, sinnesläsning och spådom.

Många djurformer har stora scout-förmågor, men Cranium Rat har till och med möjlighet att använda Telepathy i upp till 30ft, vilket möjliggör att druiden kommunicerar i hemlighet med festen, vidarebefordrar information om vad den ser.

Jag är fortfarande förvirrad över att Cranium Rat är kategoriserad som ett odjur, och inte som ett monster av något slag, men det är ett odjur per RAW. Eftersom Cran Ratets Telepathy -förmåga är en förmåga hos djurets form , betyder det att en druid verkligen kan använda Telepathy när omvandlas till ett kranrott?

    
uppsättning ActiveNick 10.01.2019 16:22

2 svar

11

Ja

Jag håller med om att det är märkligt att Cranium Rat är ett djur snarare än ett monster eller något. Men tills någon officiell errata kommer med, så är den helt berättigad till Wild Shape!

Eftersom Wild Shape ger dig alla spelstatistik för det ifrågavarande djuret, utom när det anges i Wild Shape-reglerna (anpassning, personlighet och mentala statistik etc), då skulle du också få funktionerna för telepati och ljusgenerering.

    
svaret ges 10.01.2019 16:29
0

Ja.

Överraskande ser det ut att det här kommer att fungera bra, per RAW, av de skäl du nämnde.

Låter mig undra om en massa druider skulle kunna forma sig till tillräckligt med Cranium-råttor för att bilda en svärm, och använd svärmens språk och andra funktioner.

    
svaret ges 10.01.2019 16:33