Travelimplikationer när man går till muslimska länder efter ett besök i Israel

21

Jag skulle vilja besöka Israel, men jag har hört att om du besöker några muslimska länder, kommer de inte att släppa dig in och visavisa.

Är det beroende av vilka muslimska länder? Jag föreställer mig att det skulle finnas olika politiska ord mellan Egypten och Iran. Besöks ordern? Hur kan "de" säga att du har varit i ett visst land, är det med frimärkena i ditt pass eller vad?

Jag är på ett Nya Zeelands pass.

Jag har tidigare besökt Malaysia och Indonesien (Bali) (med stämpel i mitt nuvarande pass)

Jag skulle vilja besöka Israel.

Jag skulle vilja besöka följande muslimska / Mellanöstern-länder:

Egypten, Jordanien (Petra), Turkiet, Malaysia igen.

    
uppsättning EdmundYeung99 06.08.2013 10:41

2 svar

25

När det gäller Turkiet, Egypten och Jordanien:

De tre länderna har diplomatiska förbindelser och fredsavtal med Israel. Från personlig erfarenhet kan du komma in i Turkiet med ett israeliskt pass, och från människor som jag personligen vet, gäller samma sak för Egypten och Jordanien. Så ett israeliskt frimärke i passet är inte ett problem.

När det gäller Malaysia, som inte har diplomatiska förbindelser med Israel:

Enligt källor online är det inte heller ett problem.

Om du fortfarande inte är säker bör du kontakta din lokala malaysiska ambassad .

Israel stoppar inte någon från att besöka den, oavsett frimärkena i passet (så länge du inte uppfattas som ett säkerhetshot).

Om du vill vara på försiktig sida eller vill besöka i de framtida länderna som inte tillåter besökare med israeliska frimärken i passet, kan du be gränskontrollören att inte stämpla ditt pass, men stämpla en annan bit i stället. Detta förklaras här och här .

Israel stämplar inte pass vid inresa eller avresa, istället ger de dig ett litet papper som du bör spara till du lämnar landet, så du kommer inte få israeliska frimärken i ditt pass. Men märker att om du reser till / från Jordanien eller Egypten på land från / till Israel, kommer du att ha den egyptiska / jordanska frimärken som visar att du gick igenom en gränsövergång med Israel.

    
svaret ges 06.08.2013 11:28
7

Israels invandring gör att du kan stämpla i en bit papper (utanför passet), så om du vill resa till andra arabiska länder kommer deras invandring inte att få Israels invandringsstämpel i ditt pass.

Kontrollera den här bloggen om Israels stämplingspolicy för politik .

Jag har aldrig hört några problem med att komma in i Israel efter att ha besökt Bali / Malaysia.

    
svaret ges 06.08.2013 11:56