Varför är "Hans mörka material" av Philip Pullman ansett av någon som anti-religion?

36

Jag har läst någonstans att Hans mörka material av Philip Pullman attackeras av många religiösa figurer. Jag har bara sett filmen "Golden Compass" men jag skulle vilja få reda på mer information om varför folk skulle tro att den här serien är anti-religion? Och är det endast riktat mot den katolska kyrkan eller andra kyrkor angriper Pullmans arbete också?

    
uppsättning Darius 13.02.2011 21:39

2 svar

54

Författaren själv sa, "Mina böcker handlar om att döda Gud." Han verkar också vara anti -fastställd religion, t.ex. i denna citat:

That's what the Church does, and every church is the same: control, destroy, obliterate every good feeling

Dessutom pekar en av huvudpersonerna på att vara en non och stater, "Den kristna religionen ... är ett mycket kraftfullt och övertygande misstag, det är allt" (se ovanstående länk).

För båda citat är det dock viktigt att inse att författaren har sagt att läsarna inte bör jämföra sina karaktärs åsikter med sig själv.

    
svaret ges 13.02.2011 21:42
15

De religiösa elementen var tonade ner betydligt i filmen, för amerikansk konsumtion. Böckerna är väldigt fientliga mot den organiserade religionen, och Pullman främjar tanken om "Himmelens Republic"; en religion utan någon central myndighetsfigur som Gud.

    
svaret ges 13.02.2011 21:45