Ska jag lappa hålet i min platta?

3

Jag är i färd med att riva ut mattan och installera laminat i mitt gästrum. Efter att jag hade tagit matta, upptäckte jag ett hål flera inches över under väggen som gränsar till garaget. Den andra väggen, som är en fot eller så bort, är en yttervägg. I hålets mitt finns ett kopparrör (~ 1/2 "diameter) med rörisolering runt den.

Jag tror det går utanför till min A / C-enhet, men jag är inte säker på varför den går in i skivan, eftersom linjen för A / C lämnar några centimeter uppför tegelstenen. Förångaren ligger på vinden.

Kan jag bara fylla i tomrummet med betongplåstret? Behöver jag byta röret med någonting först?

    
uppsättning Doresoom 30.12.2014 07:49

2 svar

2

Blå koppar kommer till sist att korrodera om den ligger i vänster i direkt kontakt med betong över tiden.

Du kan försöka sätta in röret i duktape och sedan täcka det med sand, och skumma beläggningen över toppen med betong. På så sätt kan du få tillgång till röret igen om du behöver.

    
svaret ges 05.01.2015 21:56
0

Jag skulle definitivt inte fylla den med betong tills du vet vilken funktion röret har. Om du tror att det kommer att påverka din golvinstallation (det kanske) skulle jag använda ett lättare borttaget material för att fylla tomrummet. Lycka till att ta bort en konkret patch utan att förstöra röret om någon anledning du behövde det någon dag.

Några golvbeläggningsmaterial utgör ett slags gummiaktigt material. Om du skulle ta bort det materialet en dag skulle du ha en mycket bättre chans att ta bort det än betong. Jag har använt sådana material för att fylla tomrum i betongplattor för att stödja laminatgolv.

    
svaret ges 05.01.2015 11:48