Vad är den generiska termen för köksdiskolaminat utan spånskiva?

1

Jag försöker se om jag kan köpa det laminat som köksdisken vanligtvis har, men utan spånskivans undersida. Jag försöker återuppliva ett skrivbord med något starkare, och det skulle vara enkelt att helt enkelt hålla ett starkt laminatlager på toppen (plus mer dekorativa alternativ).

Jag kunde inte räkna ut ett sätt att beskriva detta laminat utan att det helt enkelt var den fulla bänkens toppprodukt. Vet någon om det finns ett visst namn för det här laget säljs separat, eller ska jag ringa?

    
uppsättning user75049 04.09.2017 14:21

4 svar

1

Försök Formica (varumärke) tillgängligt i homedepot

    
svaret ges 05.09.2017 20:31
0

Den generiska termen är helt enkelt "plastlaminat" eller "högtryckslaminat". Formuleringarna varierar beroende på tillverkare och för olika ändamål, men det är vad det är. Omit "bänkskiva" i sökningar och konversation för att undvika färdiga produkter.

Det är lättillgängligt i stora boxbutiker, men jag är inte säker på att de håller den på lager längre. Du borde kunna skräddarsy order från flera märken.

    
svaret ges 05.09.2017 20:39
0

Du kan försöka söka efter HPL eller högtryckslaminat.

Jag brukade arbeta i en bänkskiva / bänkskivans produktionsområde. Vi fastnade laminatet med ett lim & härdningsprocess, härdare sattes på spånskivans topp och botten, sedan lim toppen & botten. Papperslocket appliceras på botten och topplaminatet. Komplett montering pressades vid hög temperatur. Härifrån till en annan postformningsmaskin, var vilken som helst profil som krävdes bearbetad, sedan laminatet upphettades och försiktigt koaxade i form. Detta hade rullar för att hålla laminatet mot träet. Laminatet gick under brädet och kanten förseglade mot moister med en pärla smältlim.

Självklart har du inte tillgång till denna process men länge innan jag kom in i branschen hade jag några enheter som behövde ersättas, jag köpte några lakan & fastnade dem med Bostik Contact adhesiv & placerade några plastpåse med sand in för att påföra tryck över natten

Du kan prova halogenlampor eller värmepistoler om du behöver lägga den över en kant.

    
svaret ges 06.09.2017 22:29
0

Om du går till en hemförsäljningsbutik och frågar efter Formica kommer de att ge dig vad du behöver. Som tidigare nämnts limmas det med kontaktcement. Du sprayar limet på både laminat och arbetsyta, låt det torka i några minuter tills det inte längre är klibbigt och klistra sedan ihop dem. När de har fastnat ihop, ta en rulle och gå över ytan för att säkerställa jämn och korrekt vidhäftning. Du kan köpa ett lösningsmedel som också tar överflödigt lim bort, men jag är inte säker på om de säljer den hos någon av de stora låda butikerna. Du använder en handhållen router med antingen en rak klippning eller avfasad bit i den för att rengöra dina kanter så att de spolas i kanten på ytan. Om du redan har laminatkanter på plats måste du använda lite vax på den övre delen av kanterna för att förhindra att routerns bit brinner laminatet. När du har trimmade den, ta en skarp fil och klippa kanten på ditt övre stycke eftersom det blir extremt skarpt efter skärning.

    
svaret ges 06.09.2017 22:43