Varför säljer de bagage på flygplatser?

38

Det verkar som att i nästan varje flygplats jag är i finns bagageaffärer bakom säkerhet. Hur ofta tar folk till flygplatsen som bär handfullt kläder och behöver något att sätta in i? Jag inser att det finns begränsade fall där de kan vara användbara, men varför är de så produktiva och hur är de lönsamma?

    
uppsättning Chris 28.06.2014 00:46

6 svar

40

Även om de människor som går förbi inte kommer att vilja köpa en resväska just nu , är de fortfarande demografiska mål. Hur många andra platser finns det i en stad där du kan öppna en butik där 100% av de människor som går förbi är människor som reser med flyg och därmed vilken typ av människor som kommer att finnas på marknaden för dina produkter?

Hur många platser utanför flygplatsen i ett område som San Francisco Bay Area skulle du behöva öppna en butik för att nästan garantera att varje person som flyger internationellt minst en gång per år går framför din butik? Ett dussin? Några dussin? Vad sägs om du gör det på en flygplats? Kanske 2? (t.ex. SFO har 2 internationella terminaler).

Några av bagageaffärerna du hittar i flygplatser är för ett visst varumärke. till exempel finns det en Tumi butik i Newark flygplats. Även om den affären aldrig skulle sälja en enda bagage bygga de sitt varumärke och låter folk se och prova sitt sortiment innan de går hem och beställer samma bitar från deras hemsida eller från en annan butik - som alla fungerar till deras fördel.

Återstoden av butikerna säljer vanligtvis högt bagage som de sannolikt skulle kunna skicka till en hemort, om någon köpte något och inte kunde ta med sig eller samla på sin returresa.

Vid slutet av dagen, tänk inte på dessa som bagagebutiker, tänk bara på dem som avancerad detaljhandel, marknadsföring till en demograf som trafikerar flygplatser (hög rikedom / resenärer).

    
svaret ges 28.06.2014 01:57
22

Förutom de personer som plötsligt behöver fler eller olika resväskor är en flygplats en av de få ställen där du känner dig missnöjd med dina resväskor. Medan de sitter i din garderob, är de bra. Du har använt dem i flera år och de arbetar. Men för en timme eller två efter att du har packat dem, slängde de dem från bilen till flygplatsen och kontrollerade dem, du vet allt du hatar om dem: de är för stora, de håller inte tillräckligt, de är för tung, du gillar inte hjulen, handtaget är för kort, färgen är gammaldags eller samma som alla andra, du heter den. Och du är omgiven av andras resväskor för att känna mig svartsjuk.

Och nu har du en timme att döda och ingenting att göra förutom att betala för mycket för kaffe eller använda lite av ditt läsningsmaterial, och här finns en butik full av härliga resväskor. Kanske har de en som du ochling som någon annan använder just för tillfällen sedan. Du kan lyfta dem, öppna och stänga dem, arbeta handtagen och jämföra i ditt huvud till den hatade resväskan du bara checkat in. Kanske köper du på plats och skickar dem hem för att vänta på din återkomst. Mer sannolikt tar du anteckningar och beställer dem online när du kommer tillbaka. Om butiken är en del av en kedja, bryr de inte om vad du gör, den här platsen kan vara mer av ett utställningslokal än en verklig säljaffär. Självklart, om du bär flera carryon-väskor som du inte gillar kan du faktiskt köpa en ersättare på plats och byta ut saker och slänga bort de gamla. Men kedjan kan tjäna massor av pengar om du aldrig köper en fullkodsväska där, så länge du köper en så småningom. Heck, även om du inte går, om du gick och såg namnet och såg att resväskorna inte verkade skit, kan de ha ett ekonomiskt fall för att det är värt det.

    
svaret ges 28.06.2014 15:45
10

Väskor får misslyckas vid transitering. Det är en inbyggd marknad för ersättning.

    
svaret ges 28.06.2014 04:39
3

Det är inte säkert att detta förklarar det helt, men shoppingområdet har verkligen blivit en viktig inkomstström för många flygplatser. Jag känner till flera flygplatser som har omformats för att tvinga passagerare att passera framför så många affärer som möjligt, med S-formade korridorer och inga korta skärningar. Därför säljer de många saker som de flesta inte behöver precis där (och folk köper dem!). De är utformade som en shoppingplats, inte som ett sätt att tillhandahålla nödvändigheter, så om passagerare redan har en resväska är inte särskilt relevant.

Min lokala flygplats annonserar även en tjänst genom vilken de behåller vad du köpte tills du återvänder. Faktum är att jag råkar veta att de säljer mycket väskor så att det i sig förklarar varför dessa butiker är lönsamma. Förmodligen fungerar det eftersom flygplatser är platser där många välbärgade resenärer måste vänta eller åtminstone gå igenom varje dag.

    
svaret ges 28.06.2014 01:30
2

Det är enkelt ... människor har en gammal, skräpig, bärbar eller roll-on-case ...

De slutar på samsonite butiken, de köper en ny ny cabron-fiber en ...

De överför sina saker till den nya och slänger ut den gamla, eller bara ta båda.

Om du tittar på de aktuella butikerna ser du det här hela tiden.

Också mycket vanligt (jag har gjort detta, faktiskt ett antal gånger) någon kommer att ha nej roll-on med dem; du kanske bär ett par pappersband, en handväska och en bärbar dator eller något - så du går direkt och köper en ny cabron-fiber roll-on.

Observera att butikerna du beskriver bara säljer, fortsätt med stilarter. Om de sålde bagage, så är det precis som du säger det är ologiskt!

    
svaret ges 29.06.2014 11:09
-1

Jag tror det är helt enkelt eftersom det har förekommit fall av personer som hade sina bagagebrott brutna i transit från hem till flygplats eller mellan överföringar. Varför annars?

    
svaret ges 30.06.2014 11:24