Koppla strömbrytaren på tvättmaskinen

1

Hur byter du strömbrytaren på LG WT-H800 bricka?

    
uppsättning Sharon 20.04.2017 03:25

2 svar

2

Moderna tvättmaskiner och torktumlare, och det här är inget undantag, använd en kontrollpanel som är en plastöverdel över domedryckta peksknappar. Ibland kommer dessa plastöverlägg också att ha tydliga fönster som gör att LED-indikatorerna kan lysa igenom också.

LED-lamporna och pekskärmskuporna är alla monterade på ett kretskort som ingår i en smörgås som består av överlägg, kretskort och eventuellt även en bakre stödplatta av metall eller hård plast.

Vanliga typer av fel på pekplattomkopplarna är:

 • Domänerna blir intermittenta och registreras inte på ett tillförlitligt sätt med den interna mikroprocessorn för att åstadkomma den önskade funktionen.
 • Domänerna förlorar sin springiness och kollapsar så att de inte längre fungerar som en knapptryckning.
 • Ibland spricker plastöverdragsmaterialet runt de mest använda knapparna. En komplett bit av plasten kommer ofta att komma undan och lämnar den underliggande kretsen utsatt.
 • Olyckligtvis är åtgärden för dåliga eller brutna peksknappar att ersätta hela kontrollpanelaggregatet. Detta är ofta inte ett välkommet alternativ eftersom delen kan vara ganska dyr. Men det är verkligen det enda sättet att återställa den ursprungliga produktens funktion och utseende.

  Vissa elektronik tekniker eller hobbyist eller ingenjör kan eventuellt ersätta en trasig peksknapp med en separat tryckknappsbrytare. Men den typen av fix kommer alltid att se ut som en kludge, även om det kan fungera okej.

      
  svaret ges 20.04.2017 04:17
  0

  Som Michael sa är den vanliga lösningen att betala en överraskande stor summa till en reparationsingenjör för att ersätta kretsen kartong (PCB).

  Om A) PCB använder diskreta switchar och B) har du rätt verktyg och erfarenhet - du kan tillbringa några cent och försöka reparera.


  Bildkälla

  Men många konsumentvaror har kontrollpanelväxlingsmekanismer som inte kan repareras. De kan till exempel ha ett flexibelt membran över en tryckt kontaktgrupp.

      
  svaret ges 20.04.2017 12:57