Vår ATM / betalkort att använda i Seoul?

5

Jag ska till Seoul på lördag. Tyvärr har jag inga internationella pengar kort. Jag har två kort, ett E-ON-kort från Unionbank (VISA Electron) och en BPI Express-bankomat (har en Cirrus-ikon). Vilken skulle vara mer användbar för mig i Seoul?

    
uppsättning R.K. 23.05.2012 03:18

2 svar

3

Enligt Visa-webbplatsen är Visa Electron accepteras i Sydkorea i många bankomater (se till att välja banken från rullgardinsmenyn). Enligt denna officiella webbplats för koreansk turism är Cirrus ATM-kort de vanligaste i Korea .

    
svaret ges 23.05.2012 18:59
3

Det är ganska svårt att hitta bankomater som accepterar utländska kort, inklusive Visa Electron och Cirrus-kort i Korea utanför områden med fler utländska expats och turister.

De bankomater som accepterar icke-koreanska kort kommer att ha en liten logotyp eller ett tecken som säger "Global ATM" .

En av dessa områden med fler utlänningar i Seoul är Hongdae och jag har hittat mer världsautomater där varje gång jag besöker.

Citibank bankautomater är inte så vanliga, men det borde vara några i de större delarna av varje storstad, och de är din bästa satsning.

Första gången jag var i Busan, den näst största staden, kunde jag inte hitta någon ATM som skulle acceptera mitt kort annat än Citibanken.

    
svaret ges 27.04.2013 12:01