Varför använde människor aldrig EMP-bomber för att döda maskinerna i The Matrix?

34

Under hela Matrix -serien har människor ibland använt EMP-bomberna för att döda maskinerna. Det betyder att de har tekniken för att bygga sådana vapen. Så varför använde de inte det för att förstöra maskinerna i maskinstaden och rädda människorna?

    
uppsättning Kushal Bhuyan 07.12.2016 14:31

3 svar

46

Typ av trefaldigt:

  • EMP: erna var bara tillräckligt stora för att användas defensivt, för att använda sista gräv för att skydda besättningen på ett fartyg, och efter att ha använt det skulle fartyget vara värdelöst.

  • Det blir nästan omöjligt att få en EMP av vilken storlek som helst till maskinstaden.

  • Det är ganska väl etablerat att stänga av matrisen med människor inuti skulle döda människorna, så det är inte ett idealiskt slut där. : (

svaret ges 07.12.2016 14:56
17

Realistiskt är EMP inte absolut, vilket betyder att det inte alltid gör vad du tycker det gör. Det är sant att elektronik kan slås ut ganska lätt men bara om de är "nakna" och inte har någon skärmning. Det är ganska lätt att skydda mot EMP, det är bara en fråga om vilja och pengar. Betong kommer faktiskt att stoppa EMP: n om den är tjock nog, vilket är vad de flesta tunnelbunkrar skyddas med. Så en EMP är inte något som är absolut försäkring mot elektronik, och det är min gissning att mest allvarliga maskiner skulle ha härdat som de säger, mot en EMP-baserad attack.

Det finns olika böcker om detta ämne, en av de enklaste att förstå för den obekanta är James F Dunnigans Hur man gör krig 4: e upplagan. Så realistiskt skulle jag tro att maskinerna är medvetna om deras sårbarhet och har vidtagit åtgärder mot den typen av motattack, det är åtminstone vad jag skulle göra om jag var i deras position.

    
svaret ges 07.12.2016 19:17
2

En av angrepp: EMP sätter ut andra fartyg, det betyder att du bara kan skicka 1 EMP för att slå ut ett mål. Ett skepp å andra sidan kan enkelt förstöras. Särskilt av de långa raderna styrda missilerna som ett försvar för maskinstaden. Det betyder att det är ett självmordsuppdrag på något sätt. Om du lyckas är du försvarslös för varje maskin som inte förstörs. Om du inte lyckas dog du.

Maskinerna överträffar människor mycket. Såvitt jag minns, roboter erövrade hela jorden och utrotade alla människor, medan Zion är den enda kvarvarande staden med en befolkning på 1 miljon. Med tanke på att vår nuvarande befolkning är 7 miljarder, kan en maskinpopulation vara lika stor om inte större (räknar alla de små robotarna och eventuellt program som lurar i maskinnäten). Å andra sidan har el sannolikt blivit lite skarpt efter att "vi" mörktade himlen, det finns fortfarande fler maskiner än människor, som visas i filmen.

En annan viktig punkt är leverans och automatisering. Människorna verkar inte ha autopiloter, åtminstone inga autopiloter som är tillräckligt bra för att manövrera tunnelbanan. Det betyder att varje EMP fortfarande resulterar i dödsfallet för ett mänskligt besättning, vilket påpekats i den första punkten.

Begränsad produktion: Mängden skepp som Zion har eller har producerat under sin livstid är begränsat. Det beräknas att båda siffrorna är mellan 12 och 112.

    
svaret ges 08.12.2016 18:23