Varför är Old Biff ondskan?

12

I slutet av Tillbaka till framtiden ser vi

an altered present, with a nice Biff, who no longer bullies George.

Men sedan i Tillbaka till framtiden 2 är gamla Biff hans onda gamla själv. Skulle inte hans status i slutet av BttF1 ha förhindrat att det händer?

Varför är gammal Biff ondskan?

    
uppsättning 30.10.2015 19:51

2 svar

32

Anledningen till att medelåldern Biff inte längre betyder, är att han i grunden har blivit slagen i inlämning av George. Även om det presenteras för oss som en "lycklig avslutning", med Biff att få det han förtjänade etc., från Biffs och Georges karaktärer, har deras roller helt enkelt blivit omvända. Men Biffs underliggande skurk är alltid där, och det kommer ut vid varje tillfälle.

I Tillbaka till framtiden I är Biff fortfarande samma personlighet som han alltid var. Han är just nu rädd för George och hade sitt rykte förstört av det, och det förstörde självklart sitt liv som ett resultat. Han har fastat jobbar för killen som slog honom på loppet, utan utväg. George, för sin del, verkar inte ha många problem med att behandla Biff dåligt.

I början av Tillbaka till framtiden II har framtida Biff nu tillbringat en livstid som missbrukas av George McFly. 1985 såg han Marty och Doc flyga i DeLorean, så när han ser dem igen år 2015 visste han att något var uppe. När han en gång bestämde sig för tidsresor och hörde Martys plan att använda almanackan såg han ett sätt att hämnas på sin plåga. Det finns också en anständig chans att framtida Biff hade börjat lägga alla bitar ihop: han har nu sett samma kille - Marty McFly - på tre olika år som ser exakt samma ut. Men vredig var han förut och bestämde sig för att Marty var ansvarig för alla sina problem, kommer bara att eskalera sin ondska.

Framtida kött går sedan in i det förflutna för att ge förbi Biff med hjälp av möjligheten att fly från det ödet. Genom att låta past-Biff bli rik, behöver han inte längre grova till George. Biff har än en gång makt över "mindre" människor; först nu har han blivit generad av någon som han brukade betrakta obetydlig. Så han är borta från en måttlig farlig gymnasieskola, till en snuskig rik, vindictive high school bully.

    
svaret ges 30.10.2015 20:11
-1

Just nu (på Back to Future Day, för att vara exakt) tittade jag på första halvåret av BttF2, och jag hade samma fråga i mitt sinne. Jag tror att ett mycket entydigt svar ges av framtida Biff, som är royally pissed off vid framtiden-Marty för att förstöra sitt eget liv. "Måste vara grovt namngivna efter en komplett butthead", säger han när han möter unga Marty (som han missar för Marty Jr.) ca 15 minuter i filmen. "Din gamla man? Mr Loser? Det är rätt. Förlorare med en huvudstad" L ". [...] Mannen som tog sitt liv och spolade det helt ner i toaletten."

Jag tror det förklarar, inte nödvändigtvis varför Biff är ond i allmänhet, men varför har han nästan patologisk hat för McFlys i synnerhet.

    
svaret ges 31.10.2015 07:11