Vad är ett bra sätt att försegla ett plant betongtak?

4

Min gissning är att det för länge sedan fanns en brand i en del av vårt hus och vad var den översta våningen avgränsad och golvet ersatt med tjocka betongplattor. Detta förseglades sedan med bitumen och lämnades som ett platt tak, med traditionella taktak på vardera sidan.

Men det verkar som om något misslyckas och taket har börjat läcka. Det är alltid poolat vatten på toppen till en halv tum eller så, men det sista mycket regn har orsakat en fläck på taket nedanför. Det var lätt inredd, och jag har säkerställt att avloppet till rännan är rätt fritt flöde nu, men jag vill inte att det ska börja igen.

Vad är ett bra sätt att försegla taket så att det inte händer igen? Jag har använt flashband för att lappa upp ett par uppenbara sprickor i bitumen men jag vill hellre ha något mer permanent.

    
uppsättning Jeremy McGee 02.08.2010 22:30

4 svar

4

Om du inte har något problem med vattenpooling längre, är det verkliga svaret troligen att ha en professionell roofer titta noga på taket både på insidan och utsidan. Problemet med många takläckor är att där vattnet dyker upp i huset är det inte där det kommer in. Vatten har en irriterande tendens att springa längs inre balkar och så kom du in i huset långt borta. Du kan gå över alla kanter med ny tjära och hoppas att du fångar det, men enligt min upplevelse slutar det här sättet som att spela whack-a-mole, du patchar och väntar på att det regnar, patchera mer och vänta mer etc.

Så jag skulle säga om du kan göra det själv, titta noga på undersidan av taket såväl som utsidan. Om du inte hittar något, är en professionell förhandlare troligen i ordning.

    
svaret ges 05.08.2010 19:03
3

Beakta EPDM gummitak. Det kan tåla dammande vatten (samma material används ofta för att dammar) och kräver inte dyra specialverktyg att installera. Materialen är ofta berättigade i 20 år, och om ditt tak inte är för stort kan du förmodligen komma undan med en sömlös sömlös installation.

Jag planerar en DIY-installation av EPDM på taket på mitt garage, en fristående struktur som helt och hållet består av hällbetong. Gumminet kommer i en rulle och klibbar på taket med ett flytande lim. Om takdäcket inte är rent - min har förfallna beläggningar av tjära / bitumen och någon form av elastomerbeläggning - du först fäster ner styva isoleringsplattor och håller sedan gummiet ovanpå. (Isoleringsplattorna är gjorda av polyisocyanurat och kallas ibland "iso boards", en 1/2 "tjocklek är vanlig men 1" kan vara användbar på särskilt ojämna ytor.)

Som Tester101 föreslog, är termoset membrantakning förmodligen en bättre lösning, men inte riktigt ett DIY alternativ eftersom det kräver värmeförseglingsutrustning. EPDM verkar inte kräva något mer specialiserat än en färgrulle för applicering av limet. Det finns flera leverantörer som säljer materialet online, även om jag också föreslår att du checkar med lokala takförsörjningsaffärer eftersom fraktkostnaderna kan vara höga, speciellt om du använder vissa kemiska lim som kräver speciell hantering.

    
svaret ges 07.01.2011 06:41
1

Du kan titta på att installera Termosett membrantak .

    
svaret ges 03.08.2010 03:57
0

Tänk på ett sprayskumtak. Detta löser ett annat problem som du antagligen har: hur man isolerar ett golv-in-a-roof. Sprayskum på denna nivå måste tillämpas professionellt. På toppen av skummet går en elastomer beläggning som håller skumet skyddat mot UV-ljus och granuler som skyddar beläggningen. DIY-delen kan förbereda taket, riva av det gamla materialet och designa rännorna.

Skum är ett mycket bra alternativ på lång sikt. Det är dyrt att göra mindre lappar. Men till skillnad från asfaltbältros finns det ingen bestämd livstid: behåll beläggningen och det kan vara din livstid och bortom.

Också överväga att ha en konstruktionsingenjör titta på plattan: är betong på den platsen verkligen en bra idé? Kommer det att krascha någon dag?

    
svaret ges 11.01.2016 17:50