Frukostburritor från 16 ägggryta, hur man lagar allt jämnt?

1

Jag bakar en 16 ägggryta som kommer att användas till frukostburritor och så vill jag att äggblandningen kokas jämnt. När frukostgrillarna är gjorda kommer jag att frysa dem alla. Vad är det bästa sättet att laga ägggrytan jämnt?

  • över kaminen med en stor stekpanna? stor wok över spis?
  • bakar med gryta eller metallspis i ugnen? med lock eller utan lock? vilken temperaturtid (dvs varm 350 + F och kortare tid eller kylare 250-300 F och längre) och hur länge?
  • (kanske har du ett annat sätt som inte är spis + kokkärl eller bakning.)

Jag valde att gå med bakning eftersom jag tycker att en så stor mängd ägg är för svårt [1] att laga mat över en spis i en porslin / wok.

[1] Jag säger svårt för att när jag lagar en 10-11 äggblandning över en spis med en 10-tums stekpanna kräver kokningen kraftigt hela äggblandningen under hela matlagningsprocessen och den totala tiden är något som 5-10 minuter plus eller minus ( Jag har inte mätt hur länge jag bara tittar på äggets konsistens). Så efter halvvägs genom att avsluta omrörningen börjar du bli trött och ibland får du delar som blir hårdare om du slår av i omrörningen. Och så kan jag inte föreställa mig att göra samma sak med 16 ägg. Jag tror inte att jag skulle ha uthållighet att laga omrörning så länge och jag skulle vara oroad över livsmedelssäkerheten med allt som lagas igenom.

    
uppsättning Trevor Boyd Smith 10.04.2016 16:50

1 svar

1

Bakad, täckt, vid låg värme:

  • Ugnarna självreglera, så du kommer att få ett mer konsekvent resultat varje gång än att göra det på spisen.
  • täcker minimerar avdunstning, vilket kommer att svalna toppen mer.
  • låg värme minimerar problem med kanterna matlagning före mitten ... men ägg har också denna konstiga sak där det är svårare att överkoka dem med låg värme ... och det är inte bara en fråga om överföring (vilken lägre värme hjälper också att minimera).

När det gäller fartygets form skulle jag gå med en rektangulär bakfat - för då kunde jag lättare dela ut 16 lika stora portioner än från ett runt eller avlångt kärl.

    
svaret ges 11.04.2016 02:08