Är det ett problem att min toalettfläns är 3/8 "under den omgivande kakel?

6

Min kakel setter var tvungen att lyfta plattorna runt toaletten för att kompensera för vissa ojämnheter. Som ett resultat är toalettflänsen ca. 3/8 "under den omgivande plattan. Kan det kompenseras för att använda extra vaxring eller kommer det till och med att vara ett problem alls?

    
uppsättning amphibient 15.04.2013 20:27

3 svar

9

En dubbel vax ring kommer antagligen att fungera men IMO det bättre alternativet är en toalettflänsförlängare. Det är bara en annan flänsring som sitter ovanpå den ursprungliga flänsen för att få den upp till rätt höjd. Sedan installerar du vaxringen och toaletten som vanligt.

Jag har ingen erfarenhet av detta speciella kit, men något liknande här Toalettflänsförlängningssats .

    
svaret ges 15.04.2013 20:58
7

Jag har använt Set-Rite Toalettflänsförlängningssats i nästan 5 år. De fungerar bra. Fördubbla vaxringar är okej om du vill göra din avfallsledning ur vax! Dessa kits har en regelbunden extender toalettfläns som kommer att föra din installation till rätt höjd n toppen av det färdiga golvet.

Här är hur din toalettfläns ska se ut och som du kan se allt du någonsin behöver är bara en vanlig vaxring:

De har ett par videoklipp på YouTube som hjälper dig med din installation och har också ett mail och telefon support för DIYer.

Lycka, men du behöver inte det med dessa kit. det är ett enkelt jobb.

    
svaret ges 16.04.2013 03:10
0

Jag hade en liknande situation i mitt andra badrum, jag brukade bara använda två vaxringar. Inga problem och det går ungefär ett år nu. Jag har hållit kalkning på toaletten ner till plattan för att se till att det inte fanns några "dolda" läckor, du kanske vill göra detsamma först för att verifiera att du har en bra stark tätning.

    
svaret ges 15.04.2013 20:34