Varför slog Joker hans läppar?

37

Under hela Dark Knight lickar Joker läpparna i samtal.

Varför gör Joker det här? Är det här en psykologisk påverkan som vanligtvis observeras i sociopaths eller personer med mentala obalanser (eller hur skulle du välja att beskriva Joker)?

Eller är detta bara en produkt av Heath Ledgers skildring? Om så är fallet, vad var hans motivation att göra det?

    
uppsättning stevvve 05.01.2013 16:57

6 svar

39


Från en intervju med Christopher Nolan:

I don't really know where that came from... He actually had a sort of prosthetic appliance for the scars that wrapped over his lower lips, and the first couple of scenes where he was playing it that way, I actually had thought it was a mistake... I thought the prosthetic was coming loose on the bottom lip and he was sticking it down with his tongue or something.

And it was only after we shot a couple of scenes I realized oh no this is a thing he's found, this is a sort of... I think it's a lizard like... or serpent like elemental kind of gesture.. and I think it works... I think it's very creepy...

[Click here to listen to Nolan talk about Ledger's creepy lip-smacking]

    
svaret ges 05.01.2013 17:31
11

Joker i The Dark Knight hade en Glasgow-leende . Det skulle ha varit ärr på insides av kinderna och på utsidan. Jag trodde Heath Ledger agerade på uppförande av någon som aldrig hade blivit van vid deras närvaro, och stod ständigt och bekymrade på dem med sin tunga, speciellt rätt i hörnen av hans mun.

    
svaret ges 22.03.2013 18:57
5

Det var egentligen en ärlig dålig vana hos Ledger. Han slickar ofta på sina läppar och passar in med karaktären. Jokeren symboliseras symboliskt som en hund i filmen och det finns många referenser.

 • Han är en självproklamerad "hund jagar bilar"
 • Han är den unloyala hungriga hunden jämfört med tjetjenien, ryssarna, husdjur / skydd
 • Det finns en scen där han hänger ut på en GCPD-patrullkryssare och slickar på läpparna när vinden blåser håret som en hund skulle.
 • Han ses ofta att slicka på läpparna.
 • Men det började som bara Heaths dåliga vana och personlighet

  Symbolismen är att han är ett djur som kan spela tämligen men mycket, som en pitbull, är han råkraft och vildmark.

      
  svaret ges 20.02.2013 18:54
  3

  Flera alternativ kommer i åtanke.

 • Det är kanske en egenskap av en galning antisocial. Maniacs har flera olika beteendemässiga unika egenskaper. Det kan vara Joker unika.

 • Det kanske är ett tillvägagångssätt som en reptil. Liksom de gör detta tunga arbete innan de hoppar in i ett byte, kan detta beteende ange Jokers sauriska sataniska tankeprocess.

 • Som incognito sa att det kan bero på irritationen på huden som orsakats av hans smink.

 • Måste han gör det, när han blir nervös.

 • En diskret egenskap som visar att han är galen!

 • svaret ges 05.01.2013 17:57
  3

  Ett filmklipp kom ut för några dagar sedan och pratade om joker i filmen, och det förklaras varför han fortsatte att slicka på hans läppar.

  Som vi kan se i videon nedan:

  Först var det ett sminkproblem, att när Heath talade blev proteserna lossna. Så därför att Heath inte ville fortsätta att klibba sminken till hans läppar om och om igen, började han slicka läpparna, och då blev det en del av karaktären.

                               
      
  svaret ges 12.09.2017 00:50
  1

  Min åsikt är - Joker bar färg på ansiktet, så det kan orsaka torrhet och därmed den konstanta slickningen

      
  svaret ges 05.01.2013 17:49