Hur mycket aktivt arbete är inblandat i repointing?

1

Jag anställde en entreprenör för att utföra repointing på mitt gamla hus och valde att betala dem per timme. Jag valde det här företaget är för att de vet hur man gör den korrekta mjukare muraren för antik Chicago-tegelstenar.

Under det 3-dagarsjobbet (för att göra ca-75 'långa x ~ 2' höga värden på jordnära mortel) hade arbetarna stått omkring i cirka 1/3 av tiden på $ 95 / hr x 2, inklusive när de återvände för att göra städningen.

När jag pratade med chefen, berättade han för mig att det här är normalt, att de måste vänta på att mortel och rengöringslösningar ska vara klara.

Kan någon bekräfta eller motsäga vilken mängd nedetid som är rimligt?

    
uppsättning glenviewjeff 09.05.2017 16:58

1 svar

2

Efter mortel är blandad måste den "slakta" i hinken. Slake tid är i allmänhet 5 till 10 minuter. Om du hade mer än en person som arbetar, ser jag inte varför de alla skulle stå runt - det tar bara en kille att blanda morteln och resten av besättningen kan förbereda väggen (avlägsna gammal murbruk, städa bort skräp från lederna och fuktar lederna så att den nya mortellen inte torkar för fort) medan man blandar morteln.

När pistolen har applicerats, skulle du städa upp så mycket av den mortel som oavsiktligt spreds på tegelytan som du kunde använda en fuktig svamp. Du skulle också forma lederna. Morteren måste ställa lite innan du börjar på detta steg. En, så det kan hålla en form, och två för att svampa morteln innan den sätter lite kan dra morter ut ur fogen. Att ställa in lite tar tid men du kan använda den tiden för att börja förbereda nästa väggdel.

Efter rengöring kommer det fortfarande att bli en blöt runt lederna. Detta kan rengöras, men morteln behöver ställa in lite, annars kan överdrivning från städarna göra det smuligt. Men jag förväntar mig inte att folk ska sitta och vänta på att torka att torka - jag förväntar mig att de ska klara väggen och sedan återvända nästa dag eller efter ett par dagar på ett annat jobb för att städa upp några blöjor runt lederna. Jag skulle inte förvänta mig mycket stillestånd här heller, eftersom jag skulle arbeta min väg nerför väggen, och när jag var färdig med den plats jag började, skulle mjukas upp tillräckligt, där jag kunde skrubbas av häftet.

    
svaret ges 10.05.2017 17:29