How bestämmer du om en choklad är söt eller semisweet?

1

En chokladkaka med pepparkakor receptet ber om:

7 ounces best-quality semisweet chocolate

Den choklad jag kan få tag i är:
1. länk
2. länk

Dessa två märken har många sorter av choklad (som visas i länkarna), men jag känner att alla är lika söta!

Vad anses mindre sött och vad anses mer sött?
Vilken ska jag välja bland dem?

P.S. Jo, den mörka choklad är naturligtvis inte så söt, den är bitter, jag vet. Men det är bittrat, så kan det inte användas?

    
uppsättning Aquarius_Girl 30.03.2013 12:45

1 svar

7

Söt, semisweet, etc. är amerikanska termer för de olika chokladkvaliteterna och bestäms av mängden kakaomassa i choklad. I många andra länder används termer som hänvisar till "mörkret".

Men fortsätt inte och använd bara en choklad som är märkt "mörk", eftersom det finns stora skillnader mellan varumärkena. Jag har sett 40% choklad som marknadsförs som "mycket mörk" eller "bitter" choklad. Du bör titta på ingredienserna istället. De anger mängden kakaomassa (= summan av kakaofasta ämnen + kakaosmör).

Vit choklad är alltid tydligt märkt som sådan och har sällan en procentuell andel för kakaomassan. Det här är OK, för att du lätt kan skilja det.

Mjölkchoklad har cirka 30% kakaomassa och innehåller mjölk utöver de övriga ingredienserna.

Semisweet choklad har minst 35% kakao, men kan vara allt mellan 40% och 65% beroende på tillgänglighet och smak. Här kommer du in i "äkta choklad" territorium. De enda ingredienserna bör vara kakao (kan anges som kakaosmör, kakaofastämnen, kakaomassa, kakao vätska eller kakaopartiklar), socker och kanske lite vanilj. Olika sockerformer är bra, till exempel organiska choklad använder ofta rårörsocker. Håll dig borta från vad som helst med vegetabiliskt fett, emulgatorer och / eller E-nummer som anges på förpackningen. Om du har valet, föredra choklad med högre kakaosmör till kakaofasta förhållande (men denna information är sällan tillgänglig).

Bittersweet choklad ligger någonstans i 70% till 99%. Den har samma ingredienser som semisweet, bara i olika proportioner.

Osmältad eller bakad choklad är i huvudsak 100% kakaomassa och kan eller inte behandlas eller konformad till samma släta konsistens som choklad avsedda att äta eller godis , beroende på tillverkaren.

Var medveten om att gränserna är något godtyckliga - vissa författare räknar en 72% choklad till semisweetsna, inte till bitterarna. Men jag har funnit dessa intervall att fungera bra. Vanligtvis har du lite utrymme, eftersom strukturen på vad som helst du baka (och till och med konditorchokladartiklar) inte förändras lika mycket med tio procentskillnad i kakaomängden, finns det faktorer som medför ett större fel i alla fall.

För att varna dig, är nästan ingen av de populära chokladvarumärkena för att äta bra för seriös bakning, inklusive de som du kopplade. Cadbury, Milka, Hershey och så vidare är inte bra. Också det du ser i bakgåsen som säljs under namnet "bakning choklad" eller "block choklad" är förmodligen inte bra heller. Åtminstone här i Tyskland tillverkas det mest av härdat vegetabiliskt fett blandat med vissa kakaofasta ämnen. Ren choklad är för dyr för att vinna popularitet. Den billigaste här är Lindt excelsior ( inte Lindor-linjen som har vegetabilisk fett) för cirka 2 euro per 100 g. Om du är i snabbköpet bör du försöka titta igenom ingredienslistorna över "premium" varumärkena för att se om en av dem är tillräckligt bra. Annars kan du försöka hitta bra choklad på nätet. Vissa butiker säljer även äkta konditorchoklad (Varhlona, Callebaut) i hushållsmängder, men det är fortfarande mycket sällsynt.

    
svaret ges 30.03.2013 13:25