Ja snart kan jag återkomma till USA efter mitt tidigare besök?

4

Jag gick in i USA på ett viseringstillståndsprogram (VWP) den 1 juli 2012 och stannade till 16 sep 2012 (78 dagar). På vilket datum 2013 kommer jag att kunna resa till USA igen under VWP?

    
uppsättning James McCarron 28.02.2013 19:11

1 svar

10

Det finns inga specifika krav för tidsperioden tills du kan komma in i USA efter ett tidigare besök på VWP.

Tekniskt sett finns det inget som skulle ha hindrat dig från att återkomma till USA den 17 september, eller något datum efter det.

Inträdet är emellertid alltid av invandringsansvarigas utrymme vid din ankomstpunkt. Om de tror att du har eller kommer troligen att bryta någon av villkoren för din inmatning, kan de vägra dig inresa, oavsett din tidigare status eller något annat.

Huvudproblemet med återinresa efter en så lång vistelse skulle vara att de kunde tro att du försökte bo i USA och eventuellt ens arbeta - men med tanke på att det har varit cirka 5 månader sedan du lämnade på din sista resa som verkar osannolikt.

Jag rekommenderar att du har några möjliga "bevis" av dina avsikter tillgängliga bara (inklusive uppgifter om vad du gjorde under din senaste vistelse och vad du tänker göra på denna resa) - men förmodar att du planerar inte att bryta något av reglerna i VWP-programmet (som att arbeta medan du är i USA), då skulle jag inte förvänta dig att du skulle få några problem att komma in igen.

    
svaret ges 28.02.2013 20:22