Can en centaur använder ett sadelpaket?

4

Eftersom en centaur har hästens kropp tyckte jag att det skulle vara meningsfullt att de skulle kunna ha ett sadelpaket eftersom det täcker baksidan av en häst och på sidorna.

Med det i åtanke kan en centaur använda sadelväskor? Skulle sadelväskorna motsvara två ryggsäckar?

    
uppsättning user24322 13.08.2015 20:57

4 svar

12

Spelet säger inte; Detta ligger under dess abstraktionsnivå .

Spelet tilldelar i princip alla artiklar en vikt som representerar hur mycket det ligger i dig (och i vissa fall är en produkts "vikt" högre än den faktiska fysiska vikten, eftersom den är särskilt besvärlig). Då har du en gräns för hur besvärlig du kan få innan du straffas, baserat på din styrka.

Spelet gör det för att det är snabbare och enklare än att försöka för någonting mer "realistiskt" (men faktiskt många spelare ignorerar även detta eftersom det fortfarande är obnoxiously fiddly och tidskrävande att spåra). Det här är vad som kallas abstraktion , och det är en viktig del av något spel.

Således spelar spelet inte riktigt bryr sig hur eller där du lagrar saker. Du kan ha påsar, eller inte, som du vill. Det finns gränser för hur mycket en påse kan hålla, men inte på hur många väskor du kan ha. Din DM kan stoppa särskilt löjliga mängder av dem, men det är rent upp DM.

Så kort sagt: spelet bryr sig inte om en centaur har sadelväskor. Fråga din DM; Jag tvivlar på att det kommer att bli ett problem.

    
svaret ges 13.08.2015 21:16
7

Jag ser inte varför inte. I slutändan ser det ut som ditt redskapsmöjlighet verkligen är, bara fluff. Men Centaurs är quadrapeds, vilket innebär att de har mycket högre bärkapacitet än vanliga varelser av deras storlek och förklarar att de med sadelpaket verkar helt rimliga.

Även om de kan ha problem med att ta bort redskap från sina egna sadelkedjor med sina korta armar. Men jag tror inte att Centaur-mytologin verkligen går in i ämnet.

    
svaret ges 13.08.2015 21:16
1

Förnuftar mig och bär också en ryggsäck, om de vill.

Jag skulle säga att saddlebags skulle stå i konflikt med att dra en vagn, vagn eller travois om ingen hittade bevis / sätt att göra dem kompatibla. Likaså kunde de bära en sadel och bära en passagerare.

Jag ser centaurs som en (bra) kombination av hästkropp och mänsklig torso, så saker som kan bäras / bifogas den delen ska vara användbara. Nu blir saker som barding (rustning) intressant, och skulle sannolikt vara det kombinerade priset på barding och mänsklig rustning. Visst, att inte få huvudet av barding eller ben av mänsklig rustning, men komplexiteten att sätta 2 tillsammans, av någon som inte normalt gör centaurpansar, har en kostnad. [vad det skulle vara från en centaur rustning, jag har ingen aning].

    
svaret ges 14.08.2015 02:02
-1

Vad? Hädelse! ;-) För att ha sadelväskor behöver du en sadel. Ingen centaur skulle ha på sig en sadel! Att sätta på en sadel är en symbol för att bli enslavad av människor som en ren häst.

Enligt sidan 97 av Races of the Wild:

Personality: As thinking, civilized creatures, centaurs frown upon those humanoids who look on them as potential mounts. It is a grave insult to ask a centaur to serve as a mount, and centaurs usually offer to carry their companions only in dire circumstances.

Roleplaying Application: Serving as a mount is beneath you. Only when the life of a close companion is at risk should you deign to carry a humanoid.

    
svaret ges 14.08.2015 05:05