Ungrounded stationär dator; Lösning för att ta bort statisk laddning?

1

Bakgrund

Jag är i Kina (varmt, torrt område) för sommaren och är gäst i ett gammalt familjehem (1980s **). Eftersom jag jobbar hela sommaren tog jag med mig min skrivbords HP-dator. Efter att du kopplat skrivbordet strömförsörjning från 115 till 230, jag pluggar in det och det fungerar bra. Eftersom strömmen minskar några gånger per vecka, har jag en UPS som ger backup, så att jag kan spara mitt arbete och stänga ordentligt.

Problemet

Efter en vecka såg jag att jag fick chock från höljet på skrivbordet. Jag gjorde några test och märker att efter att ha kopplat min dator efter att ha kopplats ur i 8+ timmar verkar det som om:

 • Innan jag sätter på den på morgonen är det ingen statisk laddning
 • Efter 5 + timmar är avgiften där men svag
 • Efter några dagar är avgiften starkare.
 • Efter några problemlösningar fann jag att medan utloppet har 3 spetsar, liksom all min utrustning, är utloppsytan inte ansluten till någonting. Vidare gick jag till "säkringsboxen" och såg att det heller inte fanns någon jordad. Så väsentligen är hela huset omjordat.

  Jag hittade den här artikeln för att få en bra sammanfattning av problemet, men bara arbetet han föreslog var att ansluta chassit till vattenförsörjningen. Detta kommer inte att fungera för mig av två skäl: 1) Vattnet är något långt ifrån jag jobbar och 2) det finns gott om plaströr i vattensystemet.

  Jag har en GFI på vägen, men jag tror inte att detta kommer att lösa problemet.

  Fråga

  Just nu drar jag ut datorn när jag sover och vid måltiden, men det här är en smärta i nacken. Finns det ett arbete förutom anslutning till VVS?

  Kan jag till exempel koppla chassit till en 5 gallons hink (~ 20 liter) fylld med saltvatten? eller fylld med fuktig mark?

  Obs

  ** Medan de flesta av de stora städerna i Kina med modern konstruktion kommer att följa någon form av elektrisk säkerhetskod, byggdes detta hus före den stora bomben, så det är ett "3rd world" sorta-hus. Och för att jag är gäst, skulle det inte vara artigt för mig att omdirigera hela huset (eller grannskapet, för den delen).

      
  uppsättning axsvl77 13.07.2017 05:00

  2 svar

  4

  Du kanske kan göra din egen jordtråd, förutsatt att du är nära ett fönster och på första våningen.

  Du behöver

  • En metallstav av något slag. Rebar kan vara allmänt tillgänglig. Måste inte vara galen länge för dessa ändamål, måste bara stanna i marken
  • En klämma som passar runt metallstången
  • En del tråd. Behöver inte vara en högmätare (18 gauge eller så ska fungera). Om den är tjockare än 16 gauge, se till att den är strängad och inte solid.

  Kör stången i marken genom fönstret och vis lite tråd inifrån till stången och kläm fast den. När det är klart, ta den andra änden och fäst den på väskan via en fallskruv (om du använder 18 gauge, svep bara tråden runt en skruv och dra åt den igen)

  Det borde markera din dator (alla datorer grundade på fallet). Hela marken är verkligen en alternativ väg för överflödig el att flyta till. Det borde lindra det chockerande problemet du har. En GFI löser inte problemet eftersom det är utformat för att upptäcka en obalans mellan heta och neutrala. Det kommer inte att stoppa statisk uppbyggnad.

      
  svaret ges 13.07.2017 05:28
  0

  Konstigt, en 1980-bostad borde ha ett jordningssystem i det. Jag skulle behöva installera en liten plugg i UPS runt 850W. En UPS isolerar inmatningen från utgången genom att skapa sin egen våg. Det är också bra för överspänningsskydd och förhindrar överskott och brännskador. FYI ansluter inte skrivaren till det här systemet om du inte förstärker UPS-enheten.

      
  svaret ges 13.07.2017 20:27