Kan jag använda det inbyggda vakuumsystemet för ventilation

0

Jag har ett gammalt hus som har blivit uppdaterat men det har inte bra ventilation i den färdiga källaren och luktar ofta lite smaklös och fuktig

Det finns inga läckor och dräneringssystemet har nyligen uppdaterats

Jag har använt en avfuktare och det hjälpte

Jag har övervägt att få ett hunidex-system Eller sätta in en hvac men det skulle innebära hål och kanaler och damm

Sedan förnekade jag att vi hade ett inbyggt vakuum som hade öppningar på varje våning och som vi aldrig använder

Vad sägs om att ta det centrala dammsuget ut och bara byta ut det med ett system för att suga ut luften så att jag kan pumpa ut genom ett rör ut om huset

Är det meningsfullt? Finns en sådan enhet?

Tack +++ för några råd

    
uppsättning Darren 24.06.2018 05:33

1 svar

0

Att ta luft ur huset så skulle betyda att få mer frisk luft in i huset. Lite skulle vara bra. Mycket kan resultera i utkast på konstiga ställen då luften kommer in från varhelst det kan. Effekten skulle sannolikt vara ojämn, eftersom vissa områden, kanske med läckande dörrar / fönster, skulle få mycket frisk luft och andra skulle få nästan ingen.

Dessutom kommer luften som kommer in att vara så varm / kall och fuktig som utsidan. Det skulle hjälpa till att känna sig mindre smaklös men inte nödvändigtvis mindre fuktig eller känna sig "bra".

En snabb sökning finner att centralt vakuum använder vanligt 2 "kanalarbete där HVAC typiskt är 6" eller större. Som sagt, kanske en uppfinningsrik HVAC tech. skulle kunna hitta en lösning för att använda det centrala vakuumkanalarbetet för ett HVAC-system. Eller kanske en blandning - använd traditionellt HVAC-kanalsystem för de enklaste körningarna (och / eller de rum som behöver det mest, som köket) och använd det centrala vakuumkanalarbetet för resten.

    
svaret ges 24.06.2018 06:01