Travelling med en portabel spis och bränslebehållare

2

Jag planerar att beställa en portabel spis och bränslebehållare (kanske eller inte tom) från USA. Anledningen till att den inte har skickats till Indien är: Särskild produkt Jag ser fram emot köp är inte tillgängligt i Indien, säljaren är i USA och är inte spel för leverans till Indien. Den andra leverantören kostar samma sak avsevärt för frakt i Indien, så jag tror inte att det är en bra affär för mig.

Så jag planerar att fråga en av mina vänner som reser från USA till Indien på affärs- / icke-turistformål.

Skulle det vara problem om han har en giltig faktura av föremålet och dess packade snygging, troligen som mottaget?

    
uppsättning WedaPashi 02.06.2016 10:44

1 svar

6

De flesta om inte alla flygbolag förbjuder att transportera bränslebehållare ombord, både som kontrollerad och som bagage. Det är en komprimerad burk som innehåller brandfarlig vätska. TSA-sidan på förbjudna objekt bekräftar detta. Så flyga från USA med bränslebehållaren är definitivt ett nej, oavsett om det kan importeras i Indien.

Kaminen utan bränsle ska tillåtas i ditt incheckade bagage. Utan bränsle är kaminen ofarligt men kan ändå tolkas som en farlig skarp om den placeras i din framdrift. Vid den här tiden måste du titta på indiska sedlar på eldstäder för att se hur mycket det kostar.

    
svaret ges 02.06.2016 11:57