Varför är inte "livräddningsbälten" som används någon annanstans i Trek-universum?

3

"Livsstödsbälten" har bara någonsin setts i den animerade serien (och tydligen en icke-kanon videospel ). Finns det någon förklaring till varför?

    
uppsättning Flimzy 24.12.2012 17:58

2 svar

2

De livsstödsbälten du nämnde inkluderades som ett föremål i FASA Star Trek Rollspel i början av 80-talet. De ger ett begränsat utbud av luft, tryck och behåller värmen något, men är annars inte lika bra som en miljödräkt. De kommer inte att fungera i längre perioder eller för kamp (de sätter upp en märkbar glöd runt dig utan att ge betydande avskärmning) eller smyg.

Med andra ord är de mest användbara när du inte behöver dem länge. De tjänar dock bättre för mycket detaljerat arbete och de är bättre för att hålla ett lag i enkel visuell kontakt. De kan också bäras i ett "sovande" tillstånd där de aktiveras i en nödsituation (som när luftluftarna öppnas).

Således används de främst som säkerhet och säkerhetskopia. Mest troliga banden var nya och Enterprise testade dem för att bestämma deras gränser och nytta under tidslinjen för TAS.

Utanför universum skapades de för TAS eftersom det var mycket lättare att rita en gul linje runt karaktärerna än att ge dem alla EVA-drag och är fortfarande igenkännliga.

    
svaret ges 30.12.2013 19:40
1

Jag minns att läsa om detta i en av romanen vid någon tidpunkt, men jag kunde inte säga vilken.

Som jag kommer ihåg, avbröts deras användning på grund av säkerhetsskäl. Om de misslyckades skulle bäraren kunna dödas väldigt snabbt. EV-kostymer ansågs säkrare.

Jag tror inte att det någonsin var en canon förklaring men.

    
svaret ges 06.05.2013 09:52