Which stavar förbättrar skador oändligt med caster nivåer?

5

Jag har letat efter stavaformer som inte har någon övre gränsskada baserat på caster-nivå för min Warlock-användning med sin Craft Staff-prestation.

Till exempel har Flame Strike (Clr 5 / Drd 4) den övre gränsen för 15d6 skador vid caster nivå 15. Dock ger rättfärdig hammare (Sanctified 2, BoED 100) 1d6 / 1d8 (om ondskad) skada per caster nivå utan övre gräns.

Finns det några andra stavar, oavsett klass, nivå och antal mål, som har oändlig skadautveckling med caster nivåer?

    
uppsättning Aguinaldo Silvestre 14.12.2018 17:07

4 svar

11

Förmodligen den mest användbara stavningen för dina ändamål är den 4: e nivån på trollkaraktären bara vingar av flurry [evoc] ( Races of the Dragon 119) som betraktas av vissa brutna på grund av sin otillräckliga skada och sin förmåga att träffa många mål samtidigt. En annan faktor kan vara att stavningen också dazes de som misslyckas med Reflex-sparar kasta mot den. Det är en otäck stavning.

Också av intresse kan vara den tredje nivåens ordförståelse venomfire [trans] ( Serpent Kingdoms 158) som är en av spelets nästaste stavningar, och enligt min uppskattning rutinmässigt hushålls dominerad att vara mer rimlig eller förbjuden direkt. Stavningen orsakar ämnets "gift att bli kaustisk och hanterar ytterligare 1 d6 poäng av syraskade per caster-nivå med varje användning", vilket gör det möjligt för vissa varelser att hantera skador med det flera gånger per tur. Att utnyttja stavens effekt blir en fråga om att hitta ett sätt att förgifta sina attacker, till exempel genom att använda giftens krage (50 000 gp; 3 pund) .). (Se även detta svar på "Använd feats för att spotta i en 15-fotskott en skada gift som är kopplad till en giftig bit. ")

    
svaret ges 14.12.2018 18:19
5

Några av dem, om du tar resurser för styrka från Dragonlance Campaign Setting .

Förhållanden av styrka har två effekter:

 • Du kan lägga +1, +2 eller +3 till din caster-nivå för en enda stavning, men bli bedövad för ett antal rundor lika med den bonus du väljer att lägga till. Det här är en dålig handel för det mesta, om du inte är immun mot svindel. (Om du är immun mot stun tar du så många d6s i skada, istället. Det här är en bra handel.)

 • You can exceed the normal level-fixed limits of a spell with this feat

  Ingenting säger att du måste använda den första delen av featten, det vill säga göra CL-for-stun-handeln, för att aktivera andra delen. Det närmaste kommer det att säga att det är "med den här prestationen", men det är inte tillräckligt för att man måste göra handeln, utan att helt enkelt med att fejden innebär att du spelar någon stavning med den här prestationen . "Styrka är inte en metamagisk prestation, så det blir inte tillämpat på speciella stavar.

  Det säger dessutom inte att bonusarna från denna prestation, kan specifikt överstiga dessa gränser - det säger du kan, "med denna prestation", det vill säga i kraft av att ha denna prestation. Det betyder att det överskrider gränserna inte på något sätt begränsas till den bonus du väljer (eller inte) för att lägga till din caster-du får fortfarande överträffa dessa bonusar. I featten visas en 9: e nivåguiden som kasta fireball med caster nivå 12 och hantera 12d6 skador, men inget i featten säger att en 12: e nivå guiden, kasta en CL 12: e fireball , skulle inte heller hantera 12d6-skador, eller att en 20-nivås guide inte skulle hantera 20d6 skador. Det säger att du överskrider gränserna, nej ifs, ands eller buts, så det är vad du gör.

 • Och reserver av styrka fungerar perfekt med stavningar som gjorts av en personal:

  Staffs use the spell trigger activation method, so casting a spell from a staff is usually a standard action that doesn’t provoke attacks of opportunity.

  Du kastar en stavning "från en personal", därför gäller det faktum att "du kan överskrida de normala nivåer som fastställs av en stavning med denna prestation", gäller denna stavning liksom alla andra. Det är klart att du måste vara den som ansvarar för stavningen, eftersom personalen inte spenderar en standardåtgärd eller riskerar en attack av möjligheter. (

  utan reserver av styrka

  När det gäller den mer direkta frågan om stava som inte har något lock att börja med är de sällsynta och mestadels på hög nivå. Även då misstänker jag att de som finns finns troligen misstag (nästan-säkert fallet med någon lägre nivåer). Visst, de två än HeyICanChan listorna, flurry wings och venomfire är djupt problematiska stavar.

  Hur som helst, jag är inte medveten om någon resurs som listar dem alla, inte heller det här är ett attribut av stavar som ofta listas separat för sökning. Det skulle göra det väldigt svårt att sammanställa en sådan lista, och för det mesta bryr man sig inte om - om deras caster nivå är så hög, har de förmodligen reserver av styrka ändå (och det är nog en teoretisk optimeringsövning som börjar med ). Jag lägger till en lista om jag hittar en, men jag misstänker att jag inte kommer att göra det.

      
  svaret ges 14.12.2018 17:16
  3

  Förutom de andra svaren här är Maw of Chaos (Spell Compendium s. 140) en 9: e nivåspell utan någon skadlig nivåskada. Det är också en area spell (rendering counter-alternativ som Spell Turning nonfunctional) och behandlar otypad skada (så det kan inte motstå).

      
  svaret ges 14.12.2018 21:47
  2

  Alla stavningar som hanterar skador ska begränsas enligt beskrivningen på sidorna 35 och 36 i avsnittet om dominerande magi i DMG

  Den maximala tillåtna skadorna är antingen 20 eller 25 tärningar av skador för en 9: e nivåförtrollning (mindre för lägre nivåeffekter) beroende på område eller singelmål, arkan eller gudomlig.

  Vissa tar detta som auktoritativt, medan andra noterar att det är förenat med de nya stavningsskapningsriktlinjerna, och därför tar det inte som regler.

  I båda fallen, som specifika överskridanden generellt, om stavningen säger att det är gränslöst, så är det. Det är värt att notera att detta inte gäller icke-skadliga stavar. Det är också värt att notera att även om det inte tas som regler är det en bestämd allmän vägledning, som i allmänhet kallas "Regler som avsedda" (RAI).

      
  svaret ges 16.12.2018 20:56
  Senaste kommentarerna

  Ja, ett högre namn i teknisk träd gör det möjligt för stavhjul att använda trollformler av lägre nivå och få mer makt, när de når nivå, kanske genom ökad råmaktstatistik när bättre och starkare saker kommer ut. Så ingen snabbare sprint, superattack - till exempel, du skulle bli straffad efter den första förseningen eller undvika eller något som har lagt stavmotstånd, men kunna få oövervinnbarhet med hjälp av superarmor. Hastighet Hur cirka 9 eller 10 av dem är snabbare än mycket av NPC / adversary-versionen,... Läs mer