Vad är relevansen av Robert Jordanas "New Spring" -rom till Wheel of Time-serien?

17

Hur exakt är relevansen av Robert Jordanas "New Spring" -roman till Wheel of Time-serien?

Från vad jag har läst av recensioner verkar det vara nästan fan-fiction'ish, även om det kom direkt från originalförfattaren. Expanderar den på några större plottpunkter?

    
uppsättning the_e 14.02.2011 17:05

2 svar

13

Det är i grunden en prequel-bok till sin huvudlinje Wheel of Time -serien med hur Lan och Moiraine började. Jag tror att det äger rum cirka 20 år före den första huvudboken.

Här är den obligatoriska Wiki-sidan

    
svaret ges 14.02.2011 17:18
6

Den här novellen berättar hur händelserna i början av världens öga kom till. Hur Moiraine (och Lan) började söka efter Dragon Reborn, och varför hon visste att det måste vara ett barn från Two Rivers. Det visar också några fantastiska scener som påminner om i huvudböckerna, som (tFoH) Moiraine talar om att hitta en damm för att lära sig Lan ödmjukhet eller testet till sjalen och i allmänhet mer om Accepted life, eller Foretelling of Dragon's birth, Aielkriget / Blodsnöden, etc, etc. Vi möter några av de viktiga Aes Sedai i huvudserien (Verin, Elaida, Cadsuane, ...) med ny insikt om deras personligheter och personliga historia.

För mig var det en lättnad att läsa New Spring efter böcker som 8-10, eftersom New Spring är snabb , sakerna går snabbt ut, historien är enkel, det hoppar inte in dussintals POVs, etc ... Jag älskar djupet i huvudserien, men kom in i Crossroads of Twilight, det hade nästan stannat, som 1000 sidor som berättar om 2 veckor, inga framsteg på många tomter, etc ...

Den dåliga nyheten är, ingen vet ännu om de saknade 2 böckerna kommer att skrivas, betydligt mindre av vem och när ...

    
svaret ges 26.03.2011 10:05