Den ursprungliga ping rapture-serien av golfklubbar

Rapture-serien av golfklubbar från Ping debuterade på marknaden i slutet av 2006 och inkluderade Rapture-förare, fairway woods, hybrider och strykjärn. Denna familj av Ping-produkter ansågs vara ett komplement till Ping G5-familjen som också fanns på marknaden samtidigt.

Telefonkortet i Ping Rapture-serien var användningen av flera material - en "multimaterialkonstruktion" på klubbföretagens språk. Vår ursprungliga artikel om Rapture-serien visas nedan.

De ursprungliga Rapture-klubbarna ersattes några år senare av Ping Rapture V2-familjen, som släppte marknaden i slutet av 2008. Varken original- eller V2-versionerna är fortfarande i produktion idag.

Köper ping rapture klubbar idag

Ping Rapture-klubbar finns fortfarande tillgängliga för försäljning (används) online idag, inklusive på Amazon.com som Ping själv erbjuder - även om Rapture V2-klubbarna är vanligare, med tanke på att de är ett par år senare än de ursprungliga Ping Rapture-klubbarna. .

Vi rekommenderar att du besöker PGA Value Guide för att kontrollera aktuella in- och återförsäljningsvärden för Ping Rapture (eller andra) klubbar som du kan vara intresserad av att köpa begagnade.

Ping tar multi-material strategi med rapture line

Nedan följer den ursprungliga artikeln vi publicerade vid lanseringen av den första Ping Rapture-linjen med golfklubbar.

9 augusti 2006 - Golfutrustningstillverkare har experimenterat med byggmaterial i minst ett sekel och har ofta ersatt ett tidigare generationens material med något nytt och förbättrat. Till exempel byta ut hickory-axlar med stålaxlar och sedan ersätta dem med grafitaxlar; eller ersätta förarhuvuden av stål med titan.

Idag försöker tillverkare ofta ett annat tack: Att inte ersätta ett material med ett annat utan snarare kombinera två eller flera olika material i designprocessen. Därför har vi nu saker som stålspetsade grafitaxlar, kolkrona titanklubbhuvuden och volframinfunderade rostfria strykjärn.

Multimaterialsinriktningen är vad Ping har tagit med sina senaste erbjudanden, som är avsedda som ett komplement till G5-linjen. Titan, rostfritt stål, kol-komposit, volfram och elastomerföreningar används över hela linjen.

Den nya sortimentet av klubbar heter Rapture, och företaget hoppas verkligen att kunderna blir förtrollade med Rapture-föraren, fairway woods, hybrider och strykjärn som erbjuds.

Alla klubbar kommer att börja leverera den 1 september 2006 och har TFC 909 grafitaxlar konstruerade av Ping och ett nytt texturerat spiralgrepp.

Här är en kort titt på varje erbjudande i Ping Rapture-serien:

Ping rapture förare

Pings ingenjörer satte en Cray Supercomputer att använda för att skapa den iögonfallande Rapture-drivrutinen. Superdatorn analyserade kronan för att säkerställa strukturell integritet och prestanda, medan akustisk teknik också användes för att producera ett solidt, kraftfullt ljud.

Vad är så iögonfallande med kronan? Det är en webbformad titankrona injicerad med lätt komposit, och den banan är synlig i adresspositionen. Den lätta kompositen sparade vikten i kronan som placerades på insidan av förarens huvud för att ytterligare uppmuntra en högre startvinkel och lägre centrifugering.

Många av Ping Tour-anställda har redan lagt till Rapture-föraren i sina väskor. Åtta var i spel vid British Open och 15 vid Women's British Open.

Ping Rapture-föraren bär en MSRP på $ 475. Loft på 9, 10.5 och 12 grader är tillgängliga.

Ping rapture järn

Rapture Iron är en bred-såld, omkretsvägd uppsättning som använder titan, rostfritt stål och volfram i sin sammansättning.

Ett lätt titan ansikte sparar lite vikt som omplaceras för att rikta förbättrad startvinkel och snurra. En volfram tåvikt hjälper till att kvadrera ansiktet vid slag.

Ping Rapture Järn finns i 2-9, PW, UW, SW och LW. Standardaxeln är Ping TFC 909i. Stålaxlar, inklusive PING CS-Lite, finns också. MSRP är $ 162.50 per järn med grafitaxlar eller $ 140 per järn med stålaxlar.

Ping rapture hybrider

Materialen som går in i konstruktionen av Rapture Hybrids: 17-4 rostfritt stål i kroppen, volframnickel i sulplattan och 475 superstål i klubborytan.

Den mycket tunna superstålsidan är det som gör volframplattans sulplatta möjlig, och volframplattan flyttar tyngdpunkten lägre och djupare för att göra lanseringen av bollen enklare. En lutande krona, som först användes av Ping i G5-hybrid, förbättrar också lanserings- och snurregenskaper.

Rapture Hybrids finns i loft på 18, 21 och 24 grader. Standardaxeln är PING TFC 909H. Aldila VS Proto 80 Hybrid är också ett standardutbud i Rapture Hybrids. Stålaxlar, inklusive PING CS-Lite, finns också. MSRP är $ 225 per klubb med grafitaxlar eller $ 195 per klubb med stålaxlar.

Ping rapture fairway woods

Här är en klubb där multimaterialstrategin inte togs. Rapture Fairway Woods är 100 procent titan. De har stora klubbhuvuden med tunna, maskinbearbetade ansikten, plus en intern viktkudde placerad direkt under tyngdpunkten för att öka startvinkeln och minska centrifugeringen.

Rapture fairway woods finns i 3, 5 och 7 woods. Standardaxeln är Ping TFC 909F. Aldila VS Proto 85 Fairway är också ett standardutbud i Rapture Fairway Woods. MSRP är $ 350 per klubb.