Which Golaryion gudar skulle stödja och uppmuntra en inköpare för häxjägare bland sina troende?

3

Jag sätter ihop en Häxjägare Inquisitor med Black Powder Inquisition för en äventyrsbanekampanj, men jag är inte helt säker på vilka gudar som skulle vara särskilt intresserade av att räkna en avundsjuk motståndare till "black magic and foul sorcery" ( definierade mycket bredare än vad gäller normen kring Golarion ...) inom sina led? Ännu bättre om det är en gudom för vilken Black Powder också är meningsfullt, även om jag misstänker att jag kan rättfärdiga det under någon tro med någon biografisk gymnastik.

Redigera: Jag antar att jag inte var tillräckligt klar Det som slår mig försöker att utforma en karaktär som är i sig misstänksam och misstänksam för den bana i breda sträckor, medan den fortfarande är bunden till dyrkan av en av gudarna i en värld som är så grundligt magisk . Ingen av dem skriker verkligen som särskilt bra ställen för "militant misstanke" på ungefär samma sätt som att säga ... den fareriska triaden kunde. Jag letar efter en gudom, där det skulle vara helt normalt för en hängiven följare att vagt erkänna att det kan någonstans i världen, vara en trollkarl som inte är onda ... men tvivlar på det.

Vilken tro skulle en sådan karaktär sålunda få sig in i?

    
uppsättning LessPop_MoreFizz 10.08.2014 21:39

1 svar

3

Man skulle tro att någon bra (och uppriktigt ens många Neutral) gudar skulle ha en plats för motstånd av svart magi och fula trolldomar. Det är som att säga "vem gillar inte mördare?" "Någon men Norgorberites antar jag?" är svaret. Även CN-kyrkor kommer inte att tycka om det om det är enslaving / dominans som händer från onda.

Goda gudar som är mest kampanjen är Iomedae och Sarenrae. Gudar med mer av en hantverkare som kan vara svarta pulvervänliga är Torag och Abadar.

Du skulle bättre kunna inkludera vilken AP du spelar in och vilken typ av tecken du vill vara utöver klassuppgifterna för att få ett mer användbart svar. Vilken del av Golarion? Vilken typ av dåliga killar? Om svaret är "necromancers" hoppas Pharasma plötsligt upp ganska högt i valen, till exempel.

Om du vill ha en "Conan den vilde som inte gillar arcane magi" känner, så är Kellid-loppet och Gorum som en gudom mycket vettigt. Kellider från Numeria får lite vapenkontakt och skulle fungera väldigt bra för vinterregionen (de hatar vita häxor), järngudar (från området) och de rättfärdiges vrede (från området).

    
svaret ges 11.08.2014 05:17