Vilka är de "naturliga smakerna" i en fruktdryck som inte innehåller juice?

12

När en frukt (smakad) dryck säger att den innehåller alla naturliga smaker men ingen juice, var kommer smaken från? Är det möjligt att man tillverkar tillsatsmedel som tekniskt kan anses vara "naturligt"?

    
uppsättning fbrereto 02.09.2011 01:34

3 svar

14

Ok ... Jag kommer att förstöra din dag med det här. I exempelvis apelsinjuice dödar processen med homaginisering och lagring smak av apelsinjuice, så industrin har anlitat hjälp från parfymindustrin för att hjälpa dem. Varje apelsinjuiceföretag har i grunden en parfym av apelsinsmak som den använder från peeling och skinn och biprodukter som den använder för att försöka återskapa smaken av äkta apelsinjuice ... Det är därför varje apelsinjuice varumärke smakar lite annorlunda trots att de är alla "färskpressad" (btw, de är tekniskt fräscha, de lagras just då:))

Om du google "apelsinjuice smakpaket" kan du se vad det här pratar om. Smakpaketen görs för tillfället av delar av apelsinen, så fda har inga problem med dem (tyvärr).

länk

Så att svara direkt på din fråga kan du smaka något med fruktsubstanserad parfym och kalla det "naturliga smaker"

Här är ett citat från webbplatsen:

Juice companies therefore hire flavor and fragrance companies, the same ones that formulate perfumes for Dior and Calvin Klein, to engineer flavor packs to add back to the juice to make it taste fresh. Flavor packs aren't listed as an ingredient on the label because technically they are derived from orange essence and oil. Yet those in the industry will tell you that the flavor packs, whether made for reconstituted or pasteurized orange juice, resemble nothing found in nature. The packs added to juice earmarked for the North American market tend to contain high amounts of ethyl butyrate, a chemical in the fragrance of fresh squeezed orange juice that, juice companies have discovered, Americans favor.

    
svaret ges 02.09.2011 04:00
12

Både naturliga och artificiella smaker är "konstgjorda" eller tillverkade. Skillnaden är i huvudsak vilka kemikalier används i processen. För "naturliga" smaker är alkohol eller olja extraherade smaker i allmänhet tillåtna, och värme eller enzymer kan användas för att extrahera smakerna. För "artificiella" smaker kan lösningsmedel med en kortare historia, skapad sedan industrigruppen, och petroleumprodukter vara involverade. Men på något sätt är "smaker" bara kemikalier, eller blandningar av kemikalier. Reglerna som definierar skillnaderna är ganska godtyckliga. Samma företag som gör artificiella smaker och dofter gör "naturliga" sådana.

När smakämnena är upptäckta och isolerade av smakprodusenter kan de producera dem med hjälp av tekniker som anses vara naturliga eller artificiella. Några "naturliga" smaker kan faktiskt komma från källor som inte matchar deras namnskap; körsbärs-, mandel-, persika- och aprikossmaker framställs i huvudsak av samma källa som jag minns och olika koncentrationer och kontrasterande föremål (inklusive citronsyra) påverkar din uppfattning om smaken. Det finns ingen garanti för att "naturligt" betyder "säkrare" eller "hälsosammare"; "naturlig" persika smak kan innehålla spårmängder av cyanid, till exempel, men "artificiella" versioner kommer inte.

Om något smakar juiceliknande men det är inte "juice" är chansen att det har tillsatt citronsyra (vilket är "naturligt", även om det som ett isolat är det också en industriprodukt), förutom små mängder smakämnen och sötningsmedel av något slag.

I hemlagat mat har jag använt citronsyra för att göra vissa saker ljusare eller mer intensiva än vad de annars skulle ha, särskilt om jag hade någon sorts fruktsirap som jag ansåg för söt för mitt syfte.

    
svaret ges 02.09.2011 07:11
3

Medan de kan använda forskare från parfymindustrin finns det en viktig punkt som saknar här som kan påverka hur du känner för smakpaket. Eftersom apelsinjuice värmebehandlas, samlas arom och smakämnen, som är flyktiga ämnen (de lätt evaporerar, eller är fettlösliga och inte håller sig i vattenbaserade lösningar). Dessa föreningar är värda deras vikt i guld, i grund och botten. Apelsinjuice direkt efter pastörisering är ganska blid och fruktansvärd, men dessa flyktiga ämnen läggs tillbaka som ett "smakpaket" för att återinföra smak och smak av apelsinjuice. och ja, smakpaketet är standardiserat (blandning av många olika smaker och aromer för att se till att ingen är långt ifrån den perfekta apelsinjuice / aromkombinationen) eftersom det finns mycket variation i grödor säsong till säsong på grund av väder, jord, andra odlingsförhållanden, etc. Konsumenterna skulle inte tycka om det om deras apelsinjuice kan vara bra eller snygg eller platt eller bara annorlunda mellan kartonger. Så i mina ögon är det bara att skilja matkomponenterna och sedan sätta dem tillbaka där de hör hemma, men jag kommer från en tankegång som är typ av ... pro-foodbearbetning. Se nedan.

Källa: Jag är en junior nivå matvetenskap grundstudent vid ett topp tio universitet i USA. Orange juice är en av de produkter vi pratar om mycket, när det gäller bearbetning, livsmedelsegenskaper och livsmedelssäkerhet. Pepisco (som äger Tropicana) är en av våra primära branschanslutningar och branschrepresentanterna talar ganska ofta om sina produkter.

    
svaret ges 01.05.2014 08:13