Ska du rida på ett stort berg som mellanslag eller mindre tecken påverkar attackens räckvidd i vilken kapacitet som helst?

8

En liten eller medium varelse upptar en kvadrat och stora varelser upptar vanligtvis fyra. Betyder detta att en liten eller medelstora varelse som rider på ett stort berg kommer att vara utom räckhåll för meleeattacker som bara har 5 meter räckvidd? Betyder det också att en sådan ryttare kommer att behöva ett räckvidd för att attackera fiender som gränsar till hans / hennes monter?

    
uppsättning Balacertar 04.10.2016 18:51

2 svar

10

Monterad kamp säger

A horse (not a pony) is a Large creature and thus takes up a space 10 feet (2 squares) across. For simplicity, assume that you share your mount’s space during combat.

(betonar min.) Det betyder i allmänhet att ett varv på en häst inte kommer att skydda ryttaren och att ryttaren inte behöver ett räckvidd för att attackera fiender.

    
svaret ges 04.10.2016 18:59
1

Det här ämnet behandlas inte korrekt i kärnbekämpningsreglerna. Det togs upp i Errata efter att det höll på att komma upp i officiellt Pathfinder Society-spel. Så här är det gjort i PFS efter applicering av errata:

  • För både attack och försvar räknas du som upptar alla dina fästkorgar. Sålunda kan du attackera ut ur torget som ditt berg upptar och fiender kan attackera dig på alla torg som ditt berg upptar. Om en fyrkant av ditt fäste träffas av en eldboll får du också träffas av eldboll.
svaret ges 02.01.2019 04:20