Biografi och profil för rapparen flo rida

Tidig karriär med 2 livebesättningar

Född Tramar Dillard 16 september 1979 växte Flo Rida upp i bostadsprojekten i stadsdelen Carol City i Miami Gardens, Florida. Han var medlem i en hemodlad grupp, Groundhoggz, i åtta år. Vid 15 års ålder började Flo Rida arbeta med sin svåger som var ansluten till Luther Campbell, aka Luke Skywalker, från 2 Live Crew. År 2001 var Flo Rida befordringsman för 2 Live Crews Fresh Kid Ice när han gick ut på en solokarriär.

Återgå till florida

Genom de musikbranschförhållanden han odlade träffade Flo Rida DeVante Swing från gruppen Jodeci och gick västerut till Los Angeles, Kalifornien för att driva en musikkarriär. Han lämnade college för att fokusera heltid på att bli inspelningsartist. "Efter att basket inte fungerade visste jag att det var det jag var tänkt att göra." Efter fyra år i Kalifornien återvände Flo Rida till sitt hemland Florida och tecknade ett kontrakt med Miami hiphop-etikett Poe Boy Entertainment i början av 2006.

"låg"

Flo Ridas första officiella singel "Low" släpptes i oktober 2007. Den innehåller sång såväl som skrivning och produktion från T-Pain. Låten finns i soundtracket till filmen Step Up 2: The Streets. Det blev en fenomenal smash-hit i toppen av pop-singel-listan i januari 2008. Sången sålde slutligen mer än sju miljoner digitala kopior och var en tid den bästsäljande digitala singeln genom tiderna. Billboard rankade sången som nummer 23 hela tiden sommaren 2008.

Maila på söndag

Mail on Sunday, det första fullängdsalbumet från Flo Rida, släpptes i mars 2008. Det inkluderar bidrag från bland annat Timbaland, will.i.am och JR Rotem. Singlarna "Elevator" och "In the Ayer" nådde också pop-topp 20. Mail på söndag klättrade till # 4 på albumdiagrammet.

"precis runt"

Flo Rida förhandsgranskade sitt andra soloalbum genom att släppa singeln "Right Round" i januari 2009. Den är uppbyggd kring melodilinjen i Dead or Alives klassiska pophit "You Spin Me Round (Like a Record)." "Right Round" gick snabbt upp till toppen av popsingel-listan och satte ett nytt rekord för den mest digitala försäljningen av en singel på en vecka, 636,000 2009 under den sista veckan i februari XNUMX. "Right Round" är också anmärkningsvärt för att inkludera okrediterat presenterade sång från Kesha strax innan hon blev en solostjärna i sig själv. Bruno Mars var med och skrev "Right Round" medan han också var på väg mot en framgångsrik solokarriär.

Top flo rida träffar

  • 2007 - "Låg" - # 1
  • 2009 - "Right Round" - # 1
  • 2009 - "Socker" - # 5
  • 2011 - "Good Feeling" - # 3
  • 2011 - "Wild Ones" - # 5
  • 2012 - "Whistle" - # 1
  • 2015 - "Mitt hus" - # 4

Rötter

Förkortningen ROOTS, titeln på Flo Ridas andra soloalbum, står för "Roots of Overcoming the Struggle." Den släpptes i mars 2009 och inkluderar hitsingeln "Sugar" som är byggd kring den fängslande melodin i Eiffel 65s "Blue (Da Ba Dee)." Bland medarbetarna på albumet är Akon, Nelly Furtado och Ne-Yo. Flo Rida sa att inspirationen till detta album var att veta att hans framgång innebar hårt arbete och inte var en sak över natten. Albumet slog # 8 på listan och sålde slutligen över 300,00 exemplar.

Vildingar

Efter en nedslående kommersiell föreställning av hans tredje studioalbum Only One Flo (Del 1), Flo Rida arbetade med mer expansiva pop- och dansmusikljud för sitt fjärde album Wild Ones. Leadsingeln "Good Feeling", som släpptes 2011, samplade Etta James sång "Something's Got a Hold On Me", och den inspirerades av Aviciis massiva danshit "Levels" som också använde samplet. Det blev en massiv pophit runt om i världen och nådde # 3 i USA: s popschema. Titelspåret för albumet innehöll Sia på sång precis efter att hon dök upp på David Guettas enorma hit "Titanium". "Wild Ones" nådde # 5 på pop-singeldiagrammet.

Flo Rida räddade den största hit för den tredje singeln "Whistle". Trots kritiska klagomål om suggestivt sexuellt innehåll nådde låten # 1 på det amerikanska pop-singel-listan och blev ännu en massiv hit för Flo Rida runt om i världen. Wild Ones, som släpptes sommaren 2012, snurrade ut ytterligare en topp-pop-hit med "I Cry." Trots, eller kanske på grund av, med fyra topp 10 popträffar, var albumförsäljningen blygsam och Wild Ones-albumet nådde topp 10.

Mitt hus

Istället för ett album i full längd släppte Flo Rida EP: n My House i början av 2015. Den inkluderade singeln "GDFR" Förkortningen står för "Going Down For Real." Låten stannade närmare traditionell hiphop än de flesta av Flo Ridas hits. Skiftet var kommersiellt framgångsrikt och "GDFR" nådde # 8 på pop-diagrammet medan han gick hela vägen till # 2 på rap-diagrammet. Titelspåret på My House var uppföljningssingeln. Med tung användning av låten för TV-sporttäckning klättrade den pop-listorna och nådde # 4.