Varför skulle US Navy förbereda någon att vara en bra velociraptor tränare?

11

Detta drog mig rätt genom Jurassic World.

Innan Chris Pratt som Owen introduceras velociraptor tränaren, är vi grundade för att förvänta oss en hård världsklass expert på djurs psykologi med denna dialog (anpassad från det här transkriptet ):

MASRANI: So the paddock is quite safe, then?

CLAIRE: (nods) We have the best structural engineers in the world.

MASRANI: Yeah, so did Hammond.

Claire doesn't respond

MASRANI: There's an American Navy man here. Part of a research program one of my companies is running. Owen Grady.

CLAIRE: I know who he is.

MASRANI: His animals often try to escape. They're smart. He has to be smarter.

Vad jag inte kunde känna av är - vad är det som en "amerikansk marin man" har att göra med outsmarting djur och träning dinosaurier?

I samband med konversationen är faktum att han är en "marinman" den första informationen som delas känns som en överklagande till auktoritet - en underförstådd "självklart bör du skjuta upp sin överlägsna kompetens inom dinosaurpsykologi, han är US Navy ".

Jag förstår inte hur en marin man etablerar sin trovärdighet som en dinosauristraktör? Varför marinen?

(till exempel med den ursprungliga Jurassic Park, där deras raptor-experts trovärdighet upprättades genom att introducera honom som ranger / jägare med många års erfarenhet av spårning, övervakning och jakt på farligt djurliv).

Vad saknas jag?

Det närmaste jag kan hitta till ett svar på nätet är detta från wiki :

During his time in the Navy he trained dolphins (presumably under the United States Navy Marine Mammal Program)

... som, om det är sant, överbryggar klyftan något, men jag kommer inte ihåg någon omnämnande av någonting som detta i filmen, och ordet "delfin" förekommer inte i ovanstående kopplade transkript av den första en del av filmen.

Även om wikien är korrekt här förstår jag inte hur tittaren förväntas göra den länken från en exposition / karaktärsutvecklingssynvinkel. I synnerhet i en värld där dinosaurier hade funnits så länge som passé - skulle det inte finnas några specialister vars hela karriär hade varit inriktade på att träna dinosaurier, snarare än att behöva förlita sig på månskydda marinpersoner som kan vara ex-dolphin-tränare?

Vad saknas jag?

    
uppsättning user568458 12.10.2015 16:37

1 svar

11

Det förklarades av en intervju med Pratt:

We [Pratt and likely Director Colin T.] came together and decided that the backstory is that he’s a guy who probably trained dolphins for the Navy, and he saw what type of treatment those animals received, which is always not great for the animal. We decided that the likelihood is that, in the years that he’s been working for the park, this isn’t his first set of raptors. Raptors didn’t make it through some of the training. These animals died on his watch. They killed each other on his watch.

Så det är gudstjänst för marinan och delfinerna. Och Owen har varit på det länge, så han är den person vars karriär är dinosaurutbildning som du spekulerar om. Bortsett från de flesta som är involverade i dessa pass, tenderar dinosaurier att dö (se Park 1, 2, 3, natch) och observation av genetiskt splicerade / onaturliga dinosaurier översätter inte till träningsförmåga.

Medan den allmänna tittande allmänheten kanske inte förstår den underförstådda hänvisningen till marin delfinutbildning, har de i allmänhet fortfarande hög respekt för militärpersonal, inklusive marinen. De kunde lätt ha dragit ut Owen att vara en Navy Seal, högutbildad, disciplinerad och skicklig. Men det viktigaste är att linjen inte är viktig för att ge Owen skärmkrediter. Hans räddning barnet från sina raptorer var all publiken som behövdes.

    
svaret ges 12.10.2015 21:41