När tog Arya hunden ut ur sin bön?

30

Det har varit en lång tid sedan jag läste de första böckerna, men jag läste om A Clash of Kings strax innan du läste En dans med drakar , och jag märkte att "The Dog" (Sandor Clegane) inte längre är en del av Arias bön i den nya boken.

Vad ändrats för att få henne att "förlåta" honom?

    
uppsättning deworde 23.07.2011 12:51

4 svar

35

Listan är av personer som hon vill hämnas mot. I A Storm of Swords , när Sandor Clegane blev sårad, nekade hon honom barmhärtighetens gåva och (tydligen) lämnade honom för död. Det var då hon släppte sitt namn från listan.

    
svaret ges 23.07.2011 13:13
7

När Arya och Sandor vandrade Westeros mållöst efter Röda bröllopet brukade hon regelbundet säga sin bön med hunden. Efter ett tag utvecklades en känsla av kamratskap mellan de två (men inte vänskapen) och Arya började märka att hon omedvetet hade lämnat hundens namn ut ur hennes böner, och hon störde aldrig med att ta med honom igen.

    
svaret ges 28.07.2011 13:31
4

Från showens perspektiv erkänner Ayra att hon tar bort The Hound från hennes lista. Hon var förvirrad om hennes känsla mot Sandor Clegane efter äventyren. Medan vi kanske inte vet det exakta ögonblicket så hände hela raden till Ayra att inte alla människor kan definieras som helt enkelt "bra eller onda".

                            

JaqenvissteattAryalågnärhonsaatthonhatadeTheHound.

(Starting at about 0:12, emphasis mine)

Ayra: A man called The Hound, Sandor Clegane. He was trying to sell me, but was wounded in a fight. He begged me to kill him, but I wouldn't. I left him in the mountains to die. I wanted him to suffer, I hated him - - -

Jaqen hits Ayra with the stick to indicate she is lying

Ayra: (with stronger inflection) I hated him!

WHAP

Ayra: (raising her voice) That's not a lie!

WHAP

Jaqen: A Girl lies. To me, to the Many-Faced God, to herself. Does she truly want to be No-One?

Ayraerkännersenareatthontoghonomavsinlista.

                             

(Starting at 1:09 in the linked video, emphasis mine.)

Waif: Tell me about The Hound.

Ayra: Also dead. Ayra Stark left him to die. He was on her list.

Waif whacks Ayra with the stick to indicate she is lying

Ayra: He was not on her list anymore. She'd taken him off it.

Waif: Why? Didn't she want him dead any longer?

Ayra: She did and she did not.

Waif: She sounds confused.

Ayra: Yes, she was.

    
svaret ges 07.07.2016 16:04
3

Förutom det ovanstående, om du kommer att notera på den ARYA / SANDOR bilresa, kallar hon honom alltid hunden - tills en viss punkt. och då börjar hon ringa honom Sandor. Hon inser också att de dåliga sakerna som hon tillskrivit honom faktiskt krävdes av honom i hans inlägg som Kingsguard. Han har brutit det genom att fly. Hon är medveten om att det finns mer till den här mannen, något bra. Han blir mer mänsklig för henne, och inte ett skadligt bränt monster. Sandor har en stor roll i denna serie.

    
svaret ges 15.08.2012 17:06