How gjorde Quirrell besegra potionuppgiften och varför blockerade inte detta Harry?

9

Harry Potter och Philosopher Stone , Harry, Ron och Hermione kämpar sig igenom flera kamrar bara för att Harry ska hitta professor Quirrell med Voldemorts ansikte som sticker ut ur ryggen av hans huvud. Men i det sista rummet fanns det ett logiskt pussel som involverade potioner. Den potion som låter Harry passera framåt var en liten behållare som bara kunde hålla en liten svamp av potion.

Om det här är sant, och det kan verkligen bara hålla den lilla storleken, hur gick Quirrell till nästa rum utan att apparater?

    
uppsättning Jon Valentine 18.02.2012 23:02

2 svar

25

Det var tillräckligt med potion för en när Harry och Hermione kom dit, så kanske var det var nog för två sippor när Quirrell mötte samma pussel och han måste ha drack hälften av innehållet i drycken .

Å andra sidan kunde Snape ha en charm på potionsna så att de skulle fylla på olika personer (inte för samma person, så om man misslyckas och går tillbaka, kan de inte försöka igen).

    
svaret ges 18.02.2012 23:33
21

Jag tror att flaskan fylldes på varje gång.

Flaskan som innehåller rätt potion är den minsta flaskan i rad:

“Got it,” she said. “The smallest bottle will get us through the black fire – towards the Stone.”

Harry looked at the tiny bottle.

“There’s only enough there for one of us,” he said. “That’s hardly one swallow.”

— Philosopher’s Stone, chapter 16 (Through the Trapdoor)

Jag tror att detta är en avsiktlig designfunktion: det betyder att endast en person kan komma in i slutkammaren i taget. Om det var en grupp människor som rör sig genom kamrarna, skulle detta sakta ner dem. 1 Två av de andra fällorna - flygande nycklarna och schackbrädet - återställs efter att Quirrell gick igenom, så det är rimligt att anta att det kan hända här också.

Varför vill du att den ska återställas? Så att den första personen inte kan stoppa alla andra.

Om Quirrell bara hällde ut det återstående innehållet i flaskan (eller drack det på en gång), så är Harry scuppered. Jag förväntar mig Quirrell att göra det här, så det faktum att det finns någon potion kvar alls verkar som en ganska stark antydan att dessa drycker inte är riktigt vad de verkar.

    
svaret ges 22.10.2014 22:50