Varför är plotthål de vanligaste misstag som gjorts i filmer? [stängd]

-4

Det finns många filmer idag med plotthål i dem, till exempel:

  • Maze Runner :

Gladersna flyr i labyrinten för att komma ut, de flesta går in i labyrinten efter Thomas - Gally mötet, obevekad, den allra närmaste scenen kör de runt ett hörn i labyrinten och de är alla plötsligt beväpnade - ingen förklaring där.

  • Matrix :

Det är uppenbart att du behöver en "operatör" i den verkliga världen för att komma in i Matrix så att du kan ringa in och ut ... så vem ringde Cypher när han träffade Smith och förrådde gruppen?

  • Fjärilseffekten :

Ashton Kutchers går tillbaka i tid för att påföra sår på hans palmer för att övertyga att han är Jesus eller något för att få hans hjälp. Tanken är att såret helt enkelt uppträder på hans handflator framför sin cellkompis.

Det här förstår givetvis inte i ljuset av den titulära fjärilseffekten, dvs: att förändra det förflutna på något litet sätt påverkar allt från den punkten framåt, ofta drastiskt, även om han faktiskt hamnade i samma fängelse i samma tme och stället hade han redan haft såren hela tiden i sin cellkamrats minne.

Dessa tre filmer är bra exempel och alla har plotthål i dem.

Även med professionell redigering och korrekturskollage, varför finns det så många plotthål i så många filmer idag ?

    
uppsättning natural 28.08.2017 06:37

1 svar

4

Men det här är framför allt opinionsbaserat, men jag kan skriva några anledningar till varför det fortfarande finns plotthål.

1. Budget

De vet att det fortfarande finns ett plotthål i filmen, men går tillbaka och återskapar den hela scenen kan vara out-of-budget. Därför hoppar de över det.

2. Inget alternativ

Ibland har de inget val förutom att de lämnar plottfelet som det är. De vet inte hur man stänger det tomgångshålet utan att ändra hela historien. Därför behåll det som det är.

3. Bank på publiken

De pekar också på att publiken inte skulle märka det. Och de flesta publiken gör det inte och de flesta får det på andra gången.

Ibland förklarar de också detta plotthål i efterföljande filmer.

    
svaret ges 28.08.2017 06:59