Can Jag köper en mästerverkskomponent?

1

Enligt reglerna för utformning,

To create a masterwork item, you create the masterwork component as if it were a separate item in addition to the standard item. The masterwork component has its own price (300 gp for a weapon or 150 gp for a suit of armor or a shield, see Equipment for the price of other masterwork tools) and a Craft DC of 20. Once both the standard component and the masterwork component are completed, the masterwork item is finished. The cost you pay for the masterwork component is one-third of the given amount, just as it is for the cost in raw materials.

Men om jag inte kan skapa mästerverkskomponenten, är det möjligt för mig att köpa mästerverkskomponenten och tillverka resten av vapnet själv?

UPDATE : Jag letade efter en mer konkret RAW eller FAQ.

UPDATE 2 : Jag kommer att fråga paizo direkt. Jag ska låta dig veta hur det går.

    
uppsättning Jean-Luc Nacif Coelho 05.09.2017 08:07

4 svar

5

Jag skulle säga nej att användningen av termen "komponent" är vilseledande. Trots att fartygsregeln behandlar dessa stycken separat för kontroll och kostnad, är de helt enkelt en process för att göra något med bättre material, mer omsorg och dyrare tekniker.

    
svaret ges 05.09.2017 10:12
4

Jag skulle säga ja för att kunna köpa masterwork-komponenten.

Förlängningen av Crimson Throne Pathfinder-versionen har en bit loot som boken säger kan användas som en mästerverkskomponent speciellt för att tillverka en dolk. Det innebär för mig att mästerverkskomponenterna är separata föremål som kan köpas och användas för att tillverka en viss föremål.

Det här är verkligen en äventyrsväg och inte en inbunden regelbok och jag förväntar mig inte en hantverkare att skapa en superfin sak och sedan låta någon annan ta kredit för slutprodukten.

    
svaret ges 05.09.2017 21:45
4

Nej, du kan inte

Om du råkar ha en spellcaster i din grupp, fråga dem om de har tillgång till Masterwork Transformation . Denna stavning gör det möjligt för dig att vända vapen eller rustning till ett mästerverk genom att bara köpa de nödvändiga materialen och kasta stavningen.

The material component for the spell is magical reagents worth the cost difference between a normal item and the equivalent masterwork item (typically 300 gp for a weapon, 150 gp for armor, or 50 gp for a tool).

Om du inte har tillgång till den stavningen kan du hyra en spellcaster för 60 gp, plus materialkostnaderna på 300 gp, för totalt 360 gp. Så länge som din avveckling har spellcasters tillgängliga med åtkomst till minst 2: a nivåer (som en Hamlet eller större). Att vara en cleric och wizard stavning, detta borde inte vara för svårt.

Ett annat alternativ är Exemplar Weapon Salve (350 gp), som permanent vänder ett vapen i ett mästerverksvapen när det tillämpas. Observera att detta endast kan tillämpas på vapen, inte pansar, och att det kostar en extra 50 gp (från 300 gp till 350 gp).

Annars måste du bygga huvuddelen av ditt vapen / rustning med de normala metoderna ( Craft ) det kan inte köpas och sedan kastas in i objektet för att omvandla det magiskt till ett mästerverk.

Vad betyder detta? Du måste köpa råvaror , vilket kostar 100 gp för vapen (1/3 kostnaden för mästerverkskvalitet, 300 gp) och 50 gp för rustningar (1/3 av 150 gp) och använd det att tillverka mästerskapskomponenten i ditt vapen / rustning med hjälp av Craft färdighetsreglerna. Det finns en online hantverksräknare som hjälper till att räkna ut det här. Men märk att masterwork-komponenten inte kan skapas separat, du skiljer dem bara för att beräkna kostnaden och tiden som skapas för ditt objekt.

Pathfinder Society

Enligt Guiden Guide för Pathfinder Society (version 9.0, sidan 20) kan du inte uppgradera icke-mästerverk till mästerverk:

Mundane items cannot be upgraded to masterwork items, nor can nonmagical aspects of equipment be upgraded, such as the strength rating on a composite bow.

Och förklarar senare (sidan 23) att du bara kan kasta en enda Masterwork Transformation och behålla fördelarna med stava till nästa äventyr:

A character can have one each of the following spells on an item or items that carries over from adventure to adventure: continual flame, masterwork transformation (Pathfinder RPG Ultimate Magic 228), secret chest, and secret page.

Vanliga frågor förtydligar vidare hur Masterwork Transformation fungerar i PFS:

The Pathfinder Society Roleplaying Guild Guide says that I can only transfer the effects of one copy of the masterwork transformation spell from one adventure to another. What happens if I enchant an item under the effects of masterwork transformation?

The enchanted item no longer counts as being under the effects of masterwork transformation, so it does not count against the limit of one copy of the spell.

    
svaret ges 05.09.2017 15:21
-3

is it possible for me to buy the masterwork component and craft the rest of the weapon myself?

Jag skulle säga att någon kan köpa en sak om det är någon som vill sälja den där saken.

Den verkliga frågan är att du kan använda den här mästerverkskomponenten effektivt?

I'm not able to craft the masterwork component

Eftersom du inte kan skapa mästerverkskomponenten, skulle jag säga att det är nej. Anledningen är att utan den rätta kunskapsnivån du inte skulle kunna utnyttja masterkomponenten effektivt. Därför skulle varje objekt du gjorde med det i bästa fall vara ett normalt föremål med en fin bit på den.

Förutom, om du kan göra det, så kan NPC: s. Det finns en tanke för dig, en skrikande skara av "sätta in denna veckas monster" som kör på dig med mästerverksvapen och rustning som de inte kunde göra för sig själv under normala omständigheter på egen hand, men fick genom att stjäla en massa masterwork delar i det husvagn de tog ut förra månaden.

Så jag skulle säga ja du kan köpa det men det skulle inte göra dig något bra och det är lika mycket om att inte ha NPC: s gör det som att inte ha PC: n gör det.

Kan jag se en annan GM som kallar det motsatt sätt? Ja jag kan se det. Det kommer ner till vad som är tillåtet i spelvärlden som GM vill springa in. Är det möjligt att köpa ett mästerverkblad och sätta på egen vakt och pommel? Om du har färdighet att göra det, ja. Hur mycket skicklighet? Mer än att göra ett normalt svärd? Det är den diskutabela delen. Jag skulle komma ner på sidan av att behärska masterfärdighet att gå med huvudkomponenter om du vill ha huvudbonusen.

Låt oss titta på RAW igen.

To create a masterwork item, you create the masterwork component as if it were a separate item in addition to the standard item. The masterwork component has its own price (300 gp for a weapon or 150 gp for a suit of armor or a shield, see Equipment for the price of other masterwork tools) and a Craft DC of 20. Once both the standard component and the masterwork component are completed, the masterwork item is finished. The cost you pay for the masterwork component is one-third of the given amount, just as it is for the cost in raw materials.

Vissa kan läsa det och säga att du kan ha två personer som delar jobbet, en "mästare" crafter gör den hårda biten och andra, en "normal" crafter, sätter allt ihop. Det säger trots allt inte vilken som måste sätta alla delar ihop.

Höger, det säger inte som måste sätta alla delar ihop. Jag skulle säga att "normal" man kunde inte sätta den ihop effektivt , sålunda ingen mästerverkbonus, bara ett normalt föremål med en riktigt fin bit på den. För att få mästerverkbonusen måste den sammanställas av en "mästare". Den "normala" kan göra de vanliga delarna, men "mästaren" måste sätta allt tillsammans i slutet om du vill ha en mästerverkbonus för den.

Återigen har det att göra med vilken typ av värld GM ser ut att göra. Innan man bestämmer sig för det, bör GM fråga sig själv, är mästerverksvärdar på höften på varje 2-nivåskrigare eller är de sällsynta? Det svaret ska styra dem.

    
svaret ges 06.09.2017 07:49