Can Jag reser till Grekland om jag har överskridit min resa i Rumänien?

3

Jag är en amerikansk medborgare som reste till Rumänien och översteg mitt besök med omkring 12 dagar. Jag fyllde i pappersarbete för att lämna landet och fick bara en varning eftersom det var första gången jag översteg. Jag är nu tillbaka i staterna och vill ta en kort semester i några dagar till Grekland med min pojkvän. Kommer jag att lösa några problem? Jag vet att Rumänien inte är en del av Schengenzonen, men kommer Grekland se att jag har överstiger min resa till Rumänien och inte låt mig komma in? Vad sägs om mitt flyg landar i ett annat land först för att överföra till Grekland?

    
uppsättning O.J.R. 05.07.2016 15:22

1 svar

2

Vad som kan hända är att gränsvakterna ser de rumänska frimärkena i ditt pass och bestämmer att du är en opålitlig resenär eftersom du tidigare har visat din vilja att krossa reglerna. De kan då be dig att ge mer information om dina planer och / eller slutligen bestämma att du inte kunde fastställa att du har ett giltigt syfte för vistelsen (som ett giltigt syfte ingår självklart inte överstoppning och det är vad du skulle misstänka för planera).

Överföring genom ett tredjeland gör ingen skillnad, lagligen (men om du passerar någon annanstans i Schengenområdet kan du mycket väl nekas tillträde då och där och skickas omedelbart tillbaka, vilket skulle förhindra att du ens når Grekland) . Spendera en längre tid i ditt land med vanlig bostad eller ha lite dokumentation för att visa vad du vill göra i Grekland och hur länge det kan hjälpa. Kommer du att besöka din pojkvän (är han grekisk bosatt?) Kan teoretiskt spela mot dig som du kanske frestas att överstiga igen för att stanna hos honom.

Å andra sidan gör inte en tidigare överskridande i Schengenområdet det juridiskt obligatoriskt för gränsvakter att neka inresa (och tekniskt är inte ett motiv att neka inresa heller gränsvakter måste utvärdera din nuvarande avsikt och omständigheter och basera sitt beslut på det, åtminstone formellt). Det är också helt möjligt att de inte märker eller bryr sig så mycket så det är omöjligt att förutsäga att du kommer definitivt att nekas inmatning. Greklands gränsbevakare är emellertid sannolikt mer benägna att märka rumänska frimärken med frimärken från alla slumpmässiga länder i världen, för att Rumänien som en del av förberedelserna för att komma in i Schengenområdet måste tillämpa samma regler och använda frimärken som är mycket lik standard Schengen frimärken.

    
svaret ges 05.07.2016 17:35