Is yttre färg mer skyddande än fläck för att skydda ett skur från regn / element?

1

Jag monterar ett skur (mer som ett utomhuskontor) av "Nordic Spruce" och vill se till att det är skyddat mot elementen (särskilt regn och direkt solljus - ingen snö).

Bortsett från personlig preferens, finns det någon anledning till varför jag skulle vilja använda utvändig färg istället för fläck när jag skyddar en utomhushylla / kontor? Är en typ av beläggning klart överlägsen än den andra när det gäller tillförlitlighet och vattentätning? Eller är det här bara en stil preferens?

    
uppsättning Mike B 09.04.2015 06:46

2 svar

3

Alla träbeläggningar är i huvudsak dekorationer. Det enda som håller trä från att ruttna ute är korrekt avlopp av det och luftflödet runt det. Trä kan bli våt varje gång det regnar och snöar så länge det är tillåtet att kasta vatten effektivt och torka ut snabbt. När den stannar blöts jämnt genom solsken och vind är när träet börjar fostra svamp och ruttna. De vegetabiliska och svamporganismer som angriper trä kräver konstant fukt för överlevnad. Så utforma dina träelement på ett djupt visst sätt och välj en finish för sina estetiska egenskaper och underhållskrav.

En oljebaserad fläck kräver minimal prep-arbete, skalar inte och flingar, men det blir helt enkelt, och omföringen på vägen kräver lite eller inget prep-arbete igen, även om det kan kräva mer frekvent nyanslutning än att färgen fortsätter att se lysande. Färg är en mer spännande och transformativ finish, men kräver mer prep-arbete, och återanvändning på vägen kan kräva lite arbetsintensiv skrapning och slipning. Om du bestämmer dig för att använda färg, klistra du sedan med en högkvalitativ yttre latex och var noga med att använda en förstklassig latexprimer först (du får precis vad du betalar för med färg). Håll dig borta från oljemålningar. Latexfärger är mycket mer flexibla än oljemålningar och kommer att hålla längre ser bra ut.

    
svaret ges 09.04.2015 07:36
1

Om du har ett tak på saken, är ingen färg eller fläck alls ett perfekt bra alternativ.

Förminska en ny eller gammal kopia av Rex Roberts "Your Engineered House" (den senare versionen är av Charlie Wing, uppdaterad från Rexs original) om du vill läsa allt om det eller titta på @ pauls svar, som jag uppvoted - särskilt första meningen.

Det finns ladugårdar i den hundraåriga klassen med originalfasader som inte behandlades här här - de får en härlig gradering från brunt till grått när de går från torrare (upp under överhänget) att vakna (ner nära marken.) De ruttar inte sidorna av dem på grund av brist på färg. Siding roder av på grund av brist på tak, när ingen håller taket i ordning så att byggnaden blir torr, eller rammen går och byggnaden faller över tillräckligt långt så att det inte längre finns något tak över väggen.

    
svaret ges 09.04.2015 16:17