Hur kan du på ett tillförlitligt sätt använda större / snabb Grappler när Wild Shaped?

0

Så jag teoriserade vad ett möte skulle se ut om jag var en vildformad grappling druid (helst slang) med snabb grappler. Min CMB skulle räcka för att landa en "Ta tag i en bra procentandel av tiden men det verkar som om min CMD är för låg mot motståndare CMB (det kan vara orsaken till att folk säger att det är svårt att förstå) att de bokstavligen skulle bryta sig fri när det var där tur.

Hur kan jag agera andra i en omgång (för att om jag agerar först kan de bara bryta sig fritt när det vänder sig innan snabb grepp skulle till och med sparka in) mot någon jag griper så jag kan börja gripa första omgången då agera först i andra omgången för att dra av mina 3 griper från snabb gripande innan de kan försöka bryta gripet. I grund och botten behöver jag två på varandra följande varv innan de får en. Nyckeln är att få 3 grapplarna i den andra rundan innan den befriar sig och jag ser inte ett annat sätt att göra detta med min svaga CMD (jämfört med fiendens CMB på högre nivåer). Jag har inte funnit något sätt att göra detta, betraktas som snäppande sköldpaddestil men det skulle inte fungera med en orm eftersom de inte har några lemmar. Vänligen ge mig dina råd, jag uppskattar det mycket.

    
uppsättning Atalius 25.03.2017 21:22

1 svar

2

För det första låter det som om du kanske är lite förvirrad om grapple turn order. De greppfusklådorna hjälper, men här är några klargöranden:

 • Du griper fienden. Det här är en standardåtgärd, och du kan inte aktivera större grepp eftersom det tillåter dig att behålla gripen med en Flytta åtgärd.
 • Fienden får sitt försök att ta sig ur eller ta kontroll över Grapple, eller helt enkelt attackera dig (dålig idé eftersom du är en orm, men det är där)
 • Ditt mål tur, du kommer att flytta åtgärden större grip, Standard Action Grapple och Snabb Action Rapid Grappler.
 • Hur kommer du dit?

  Först och främst finns ingenting i Pathfinder som någonsin kommer att tillåta dig att accelerera din turordning till före din motståndare. Du eller dina allierade kan medföra villkor som hindrar dem från att agera på sin tur, men:

  * Om en panikad karaktär kan försöka bryta sig ur ett grip eller om det tvingar honom att krama är upp till GM

  Jag beställde dessa i generell sannolikheten för att en Pathfinder adventuring part kan påverka dem. Jag slog ut andra saker som att sova, förstenade osv, vilket skulle göra grappling meningslös.

  Annat än det måste du leta efter sätt att öka din effektiva CMD. CMD-beräkning är

  10 + Base attack bonus + Strength modifier + Dexterity modifier + special size modifier + miscellaneous modifiers

  och modifieraren för specialstorlek är (för att öka den):

  Medium +0, Large +1, Huge +2, Gargantuan +4, Colossal +8

  Att veta det här är de bästa sätten att öka din CMD för situationer där dina allierade inte kommer att kontrollera ditt mål.

  * Dessa alternativ är också upp till din GM. Tillgängligheten för ADCT-feat är upp till dem eftersom det normalt kräver Bellflower Network-rykte, och du kanske eller inte ändrar din varandetyp när du vill form . Om de anser att du har skrivit djur, kan du inte påverkas av Förstorad person och du ska förbereda djurtillväxt och behöver ha Natural Spell för att kasta den efter dina formulärändringar.

  Då finns det möjlighet till nivådips:

  • Monk / Unchained (1): + Wis to CMD, kräver armorless vilket är inga problem eftersom du inte behöver rustning

   Half-Orc/Halfling/Undine Favored Class 1/level

   Maneuver Master Archetype (1) Not a CMD increase, but allows an extra Combat Maneuver when you could full attack at -2 to all checks that round

  • Kämpe

   Halfling/Tengu Favored Class 1/level

   Lore Warden Archetype (3) +2 CMB and CMD

  • Brawler (3) +1 CMB och CMD

   Strangler Archetype (2) Don't lose Dex while grappling, effectively +2; added bonus Sneak Attack dice while grappling

  svaret ges 25.03.2017 23:15