Mysterisk sladd som löper från väggen. Säker?

13

Min fru och jag förbereder oss på att sälja vårt hem och upptäcker några konstiga saker. Vårt hem byggdes 1958, så det är äldre. Vi hittade detta i ett hörn som hade några möbler framför den.

Vi undrar

 • Vilken typ av ledningar är detta?
 • Är det säkert att hantera eller ta bort?
 •     
  uppsättning Josh Anderson Slate 21.10.2016 04:46

  3 svar

  35

  Det är ett trådbundet telefonkopplingsblock. Tråden som kommer genom muren kan mycket väl vara där den ursprungliga landlinjen kom in i huset från utsidan. Den andra ledningen går förmodligen till en telefonsticka i en annan del av huset.

      
  svaret ges 21.10.2016 05:04
  6

  Några saker att lägga till i det andra svaret

 • Det var nog en äldre 4-polig jack som gick dit. Detta var föregångaren till den moderna (och betydligt mer kompakta) RJ-11 jacken som du skulle känna igen. Intressant nog har ledningarna inte förändrats, bara jackan. Du kan faktiskt få adaptrar för dem eftersom vissa hus fortfarande har dem
 • Ävenomlågspänningenärlåg,börduvaramedvetenomattomduharkoppladfastlinjestation,ärdessaledningarströmförsörjdamedtillräckligtmycketspänningsåattdetkangedigliteskräp.Detärintenågotseriöst,menjagskullebaravaramedvetenomattdetkanhända(speciellteftersomdetinteharnågotskydd).Husdjurochbarnärdetendasomoroarsigfördet(detkanskrämmadem).
 • Omduvillbrytauppdethär,köpbaraettlågspänningsband(oranglådanutanbaksidasom ser ut som detta ). Ta bort den gamla plattan på baseboarden, klipp ett hål runt ledningarna, lägg till gänget och sätt in en modern RJ-11-platta över toppen. Bör inte kosta mer än 10 dollar topps och det kommer att hjälpa till med presentationen av rummet.
 • svaret ges 21.10.2016 19:50
  1

  Detta är resterna av en telefonlinjekontrollbox. Det saknas frontlocket, och skulle ha sett liknar bilden i Machavitys svar.

  Det finns en liten chans att detta fortfarande är live. Du kan testa detta genom att kontrollera spänningen med hjälp av en multimeter. Ta de två ledarna på voltmätaren och anslut dem till de 2 trådarna som kommer ut ur väggen. I telekommunikationsjargon är dessa ledningar kända som ringen och spetsen. Den gröna tråden är spetsen och den röda är ringen. Spetsen och ringen motsvarar de gamla telefonstickorna som telefonoperatörerna använde i manöverpaneler. De liknar moderna hörlursuttag, men var mono.

  Det är ganska säkert att lämna det som det är, men eftersom du är ombyggnad skulle det vara en bra idé att antingen byta ut det med nya kablar, även om du inte planerar att använda den. Den tråd du ska använda är känd som kategori (Cat) 3-tråd. Det är ganska billigt och kan köpas i bulk från hemförbättringsbutiker. Du behöver också en telefonuttag. Koppla bort kabeln från den gamla jackan och binda säkert en sträng till den. Se sedan om du kan dra kabeln från andra sidan. Det får inte fästas på väggens inramning, så det borde bara dra ut. Du kan använda strängen för att dra den nya tråden genom det ursprungliga hålet, så du behöver inte göra någon borrning. Cat 3-kabel har 4 ledningar, men du behöver bara ansluta de röda och gröna ledningarna till jacken. Detta ska tydligt markeras på jacken. Resten av ledningarna kommer inte att användas. Du kan enkelt vika dem tillbaka inuti jackan.

  Om den andra änden av ledningen inte är ansluten, kan du bara spola upp kabelns ände och linda den med elektriskt band för att hålla det ur vägen. På det sättet skulle det vara lätt att koppla upp det i framtiden. Om den är ansluten i andra änden, koppla den nya kabeln på samma sätt som den gamla.

      
  svaret ges 21.10.2016 22:31