Vill sojamjölk håll dig bra i frysen?

3

Eftersom jag fick reda på att kan jag inte använda soymilk snabbare än det går ut , letar jag efter en bättre lösning. Om jag skulle dela ut sojamjölken i behållare, kan jag frysa allt utom en veckas värde i förväg för att använda senare? Eller skulle det inte hjälpa?

Som en påminnelse använder jag den enbart i te, inte att laga mat eller dricka vanligt.

    
uppsättning Yamikuronue 11.07.2014 14:20

1 svar

1

Behållaren med "min" sojamjölk säger att man inte fryser den, fast jag vet inte exakt varför. Jag använder ett märke av "hållbar stabil" sojamjölk utan några andra tillsatser (det vill säga endast ingredienser är vatten och bönor), så det är här följande kommentarer kommer från.

Jag går igenom ungefär en kvart i veckan, så jag köper kvartsstorlekar och går igenom det innan det går illa. Detta är förmodligen uppenbart, men förmodligen din bästa satsning.

När det gäller frysning försökte jag göra sojamjölksbaserade frysta popsiklar ett par gånger, och resultaten var oönskvärt korniga; Jag tror att sojamjölken inte frös jämnt (det fanns andra ingredienser, men det "kände" som partiklar från mjölken). Även efter upptining var struktur och konsistens inte riktigt rätt. YMMV; frysning beteende beror sannolikt på varumärket - till exempel hur mjölken tillverkas, hur den bearbetas och hur några tillsatser (emulgeringsmedel, förtjockningsmedel eller stabilisatorer, till exempel karrageenan eller xantangummi ) råkar svara på frysning / upptining.

För praktiska problem:

  • expansion vid frysning - se till att behållarna inte exploderar!
  • separation - skaka bra före och efter frysning! Vissa sojamjölkar har tillsatser (som ovan), så det kan vara mindre oroande för dem.
  • textur - Jag fann att efter en frysning-tina cykel "min" sojamjölk förändrats i konsistens. Det var "off" på något sätt som jag inte riktigt kan kvalificera mig. Det kan vara mindre av ett problem när mjölken används "i" något annat.

Vissa ytterligare tankar finns på kan du frysa detta , men låter mig inte mycket mer än spekulation.

Har du provat det? Jag skulle vara intresserad av att höra vad dina resultat från "din" mjölk är.

    
svaret ges 11.07.2014 15:19