Varför valde Nick Fury sådana korta mål när man programmerade helikarrier

7

Medan Rogers och Romanoff finns i hemliga S.H.I.E.L.D. bunker i New Jersey, avslöjar Zola att Hydra har kvarstått i årtionden genom att infiltrera S.H.I.E.L.D. Detta kastar Hydra som en verklig motståndskraftig och syndig organisation med målet att korrumpera och ersätta sin motståndare. Zola skryter också om Hydras slutspelstrategi för att fullt ut ersätta S.H.I.E.L.D. under utplaceringen av "next-gen" helikarrier. Subversionens pinnacale är Zolas "Insight" -algoritm för målval av helikarriererna. Insight-algoritmen skulle göra det möjligt för Hydra att snabbt ta bort alla nuvarande & framtida motstånd i en plötslig spärr av helikopterfire. Efter att ha omgrupperat och delat Zolas soliloquy av hubris, ger Fury "Cap & Team" några omprogrammerade helikarriermålningsprodukter.

Fury beslutar att ändra helikarrierens mål:

  • From: De som uppvisar egenskaper som motsätter Hydra (via Insight-algoritmen)

  • To : De väldigt dyra helikarrierstillgångar som skulle vara användbara efter kupen

Varför inte använda en mer sofistikerad retargeting operation:

  • From: De som uppvisar egenskaper som motsätter Hydra (via Insight-algoritmen)

  • To : De som uppvisar egenskaper som stödjer Hydra (via Insight-algoritmen)

Mot bakgrund av Hydras oförskämda förmåga att "växa två huvuden, när man är avskuren" , verkar reversering av Hydras subversionsförsök på sig själv som en unik möjlighet att samtidigt avta alla Hydras huvuden i ett enda fall slag, som effektivt slutar sitt vedhållande hot.

Vad i-univers anledning har Nick Fury för att inte bedriva detta mer sofistikerade svar på Hydras re-emergence och coup d'état försök?

    
uppsättning Mithrandir 27.09.2014 23:42

3 svar

26

Det finns flera relaterade problem här.

Det första är att Insight-algoritmen inte kan läsa tankar. Det kan bara analysera data och göra statistisk förutsägelse av vilka personer som matchar egenskaper och egenskaper hos personer som motsätter sig Hydra. Hydra vill döda dem oavsett om de faktiskt försöker att motsätta sig Hydra, bara som en försiktighetsåtgärd. Denna typ av "straff före brott" är inte riktigt Fury's cup of tea.

För det andra kommer algoritmen, som är en statistisk algoritm, aldrig att ge dig 100% säkerhet, bara en statistisk matchning. Faktum är att det alltid är en avvägning mellan falska negativ (sakna personer du vill fånga) och falska positiva (felaktigt identifierande en matchning) när du anpassar sådana algoritmer. Arnim Zola, som inte bryr sig mycket om säkerhetsskador, förmodligen tweaked algoritmen för att minimera falska negativ, till kostnaden för fler falska positiva.

Det är inte riktigt Fury's sätt att döda miljontals människor som antingen är helt oskyldiga (falska positiva matchningar på Insight-algoritmen) eller bara potentiellt av Hydra-anhängare, men är inte nödvändigtvis Hydra-anhängare), bara för att döda Hydra-operationer. Han talar flera gånger i filmen om frihetens mening, varav den ena (för honom) inte ska leva av rädsla för att någon skybördad polismaskin kommer att döda dig innan du begår något brott.

Slutligen finns det ingen garanti för att Insight-algoritmen även kan omkonfigureras för att hitta Hydra-supportrar, särskilt utan Zola.

    
svaret ges 28.09.2014 05:33
11

Jag tror att det också finns en praktisk sida till detta.

Även om Fury och Hill har fjärrkontroll över Helicarriers, är dessa bärare fortfarande fulla av HYDRA-lojaler.

En mantra i datasäkerhet är att fysisk åtkomst trummar allt. Detta gäller här. HYDRA-operatörerna har direkt tillgång till allt på Helicarriers, inklusive:

  • Fiskbubblan där de anpassade servernsbladen är installerade
  • Strömförsörjningen och ammunitionen för pistolerna

De har överraskningselementet, men någon behöver bara granska CCTV-bilderna från det rummet (eller vintersoldaten måste berätta för dem), och de kan ta bort anpassade blad. Oops.

Även om de inte gör det, har de många andra alternativ: bygga ett nytt inriktningssystem, klistra in den gamla för att låsa ut Hill / Fury eller till och med bara stänga av pistolerna. Att försöka slå helikarriererna på HYDRA själva kommer att misslyckas snabbt.

Åh, och när de fixar det behöver du en ny plan.

Också värt att notera:

Fury / Hill kan styra pistolerna, men HYDRA kan förmodligen kontrollera allt annat.

Serverchipsna beskrivs som "målsökande blad", inte "magisk total kontroll över hela helikarrierbladet". Vi vet inte om hon har kontroll över motorerna (jag skulle inte gissa det), och om hon inte gör det, kan HYDRA bara parkera helikärraren över en tom öken tills de räknar ut den riktade saken. Eller bara flyga dem runt över stora städer som ser skrämmande ut; det skulle förmodligen fungera lika bra.

Om du inte förstör bärarna eller hotar att förstöra dem, gör de anpassade servernsbladet inte mycket hot mot HYDRA.

    
svaret ges 28.09.2014 11:15
3

När det gäller raseri och co. vet, det finns ett mycket litet antal människor som de kan lita på. Om du står inför en massiv kraft med dödligt vapen, måste den första prioriteringen vara att eliminera det dödliga vapnet. Som @alexwlchan noterar, ju längre dessa saker fortfarande är i luften, desto längre HYDRA måste vända tidvattnet tillbaka till sin fördel.

Det finns också frågan om Cap själv, som från sin första exponering mot Insight registrerade bekymmer och noterade att "straffet [ska komma] efter brottet". Om Guds plan var att kommandera helikarriererna och använda dem mot sina fiender, skulle Cap aldrig vara ombord.

    
svaret ges 29.09.2014 16:34