Can en svängande skurkare står effektivt tillbaka och smygar motståndare mot varje vänd med ett vapent vapen medan deras allierade slår på fronten?

19
Rogues kan använda rangade vapen för att göra smygattacker . Också de skurkliga reglerna anger att:

You don’t need advantage on the attack roll if another enemy of the target is within 5 feet of it, that enemy isn’t incapacitated, and you don’t have disadvantage on the attack roll.

Betecknar detta att i grund och botten kan en svängande skurkare stå tillbaka och smyga motståndare mot varje tur som hans kompisar kämpar med dem på framsidan? Missade jag någon regel om att skjuta in i melee eller låter det ganska mäktigt?

    
uppsättning Akku 08.05.2018 17:20

4 svar

38

Ja, rogues kan smyga angrepp på intervallet ganska effektivt.

Du läser reglerna rätt, och alla en varierad skurkroll behöver för smyga attack är en allierad närhet. (Egentligen, en fiende-av-min-fiendens adjacency, inte nödvändigtvis en allierad.)

Fotografering för att melee ...

kan på din GM-skull ringa täcka ifråga. Granska PHB p. 196: Interventionsstridande kan ge ditt mål +2 eller +5 AC, eller göra dem oåtkomliga (total täckning).

Personligen är jag ganska liberal om att kasta den +2-växeln runt under kamp (i båda riktningarna), men ganska snål på de högre straff. Så länge det är välkänt förut har mina spelare inte verkade tänka. (Och jag är väldigt tydlig om att tillämpa den på fiender.)

    
svaret ges 08.05.2018 17:30
10

Ja, och det är starkt men inte obalanserat

nitsua60 har täckt de mekaniska aspekterna av denna brunn - så jag ville lägga till ett svar för att ta itu med denna aspekt av din fråga:

Did I miss some rule about shooting into melee or does that sound pretty mighty?

Att kunna smyga attacken är varje tur bra - men det är också vad Rogues är balanserade runt. Alla andra klasser som inte är fullstämda har extra attack och ytterligare funktioner för att öka skadorna (Barbarian: rage, Fighter: fler attacker, Paladin: smiter, munk: fler attacker, Ranger: Hunter's Mark och olika underklass ökar som Volley). Rogue har bara Sneak Attack. Om de inte får en av varje tur, faller de bakom alla dessa klasser i skada.

    
svaret ges 09.05.2018 14:30
2

Does this mean that basically a ranged rogue can stand back and sneak attack opponents every turn as his buddies are fighting with them on the front line?

Ja, det här är exakt rätt. Jag har hört dessa smakförklaringar för skurkens smygattack:

  • Snuskattack beviljad av fördel är förmodligen vad du tänker på baserat på etiketten "smyg" attack, speciellt eftersom det är korrekt doldt ger fördel vid attack. Skurkrollen får bonusskador på grund av sin egen överlägsen stealth / positionering.
  • Kombinationen av "en annan fiende i målet är inom 5 meter av den, den fienden är inte oförmjukad, och du har ingen nackdel med attackrullen" är mindre om den skurkrollen som döljs och mer om målet distraheras av en annan fiende i deras ansikte. Skurkaren använder bara kampens kaos för att få bonusskador.
svaret ges 09.05.2018 20:36
1

Du kan göra det

Du kan bara luta dig tillbaka och använda din smyg attack med din båge varje runda så länge dina kompisar är i nära kontakt med fienden eller om du kvalificerar dig för något av de andra kraven för att använda smyg attack.

    
svaret ges 08.05.2018 17:29